Telescopul astrologic al lunii octombrie

Pe tot parcursul lunii octombrie va exista o lupta intensa intre trecut si viitor. Uranus in Berbec dinamizat de cuadratura lui Pluton in Capricorn, alaturi de eclipsele de Luna si de Soare din aceasta luna, vor impulsiona in fiinta noastra accelerarea si finalizarea acelor transformari pe care le-am initiat in luna aprilie, pe fondul astral al crucii cardinale.

Mesajul acestei luni poate fi rezumat intr-un gand al lui Carlos Castaneda:

“Esti constrans sa te straduiesti tot timpul, altfel nu-ti poti depasi limitele. Exista multe lucruri pe care le faci astazi si pe care cu zece ani in urma le-ai fi considerat adevarate nebunii.

Lucrurile nu s-au schimbat in sine, doar conceptiile tale despre ele s-au modificat. Ceea ce ti se parea imposibil este acum posibil fara nici o piedica si poate ca e numai o chestiune de timp sa te schimbi din nou pe de-a-ntregul!”

 

Tranzitele astrologice ale lunii octombrie

Soarele - energia vietii,in perioada 1 – 22 octombrie, traverseaza semnul Balantei si activeaza in noi nevoia de armonie, de reconciliere, de parteneriat si de justitie. Incepand cu 11 octombrie, Soarele formeaza un aspect extrem de important cu Nodul Nord, deschizand un ciclu de 18 ani in domeniul relatiilor. Atentie la tot climatul relational si la persoanele pe care le vom cunoste in aceasta perioada, pentru ca sa pornim acest ciclu in armonie si echilibru.

Din 23 octombrie Soarele intra in Scorpion si ne amplifica nevoia de autodepasire, de transformare, de regenerarare, de a renaste din propria cenusa.

In luna octombrie, trigonul de foc creat de Marte, Uranus, Jupiter, sprijina prin initiativa, pozitivitate, incredere in sine si intuitie, motivatiile de a actiona acum, pentru rezolvarea provocarilor existentiale pe care le avem.

 

Luna - energia subconstientului, in luna octombrie va fi marcata de 2 eclipse, una de Luna si alta de Soare. Eclipsele reprezinta evenimente astronomice care deschid porti stelare prin care sunt transferate energii codificate si sunt facute reajustari planetare. Eclipsa totala de Luna Plina are loc pe 8 octombrie in Balanta. O eclipsa totala de Luna, mai este denumita popular “ Luna sangerie”, fiindca ea e privita cu superstitia ca prevesteste vremuri grele si schimbari sociale majore. O  eclipsa de Luna este o Luna Plina mai speciala, mai intensa, care arata ca urmeaza o perioada de cateva luni in care este necesar sa limpezim lucrurile din viata noastra, sa eliminam anumite erori pe care le-am facut si sa facem transformari majore. Eclipsa este o energie imensa ce ne orienteaza in acest moment mai mult spre relatii, poate declansa fel de fel de crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra, fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul de viata sau cu cei apropiati noua. Eclipsa de Soare, care are loc exact de Luna Noua, pe data de 24 octombrie, in semnul Scorpionului, va aduce energii noi, de intensitate foarte mare, asociate unor inceputuri care pot fi radicale, despre care vom vorbi la momentul respectiv.

 

Mercur - energia mintii, traverseaza in luna octombrie semnul Scorpionului si face un trigon cu Neptun. Suntem mai creativi, mai imaginativi si vom exprima cu foarte multa intensitate ceea ce gandim si ceea ce simtim. Avem acces mai mare la intuitie si la a percepe partea nevazuta a vietii. Cu Mercur în Scorpion avem tendinta sa cautam lucrurile nespuse din spatele cuvintelor, de a descifra ceea ce se petrece in spatele aparentei. Adevarul se rosteste taios sau nu se rosteste deloc. Prezenta lui Mercur in Scorpion si mersul sau aparent retrograd ne va obliga sa vedem si lucrurile mai putin placute ale vietii noastre si ne va da curajul de a le constientiza si chiar de a vorbi despre ele. De asemenea, acest tranzit ne poate ajuta sa patrundem adanc in subconstientul nostru si sa aducem la suprafata informatii pretioase, mai ales cu privire la acele mecanisme de gandire care ne fac sa suferim.

Mercur intra in mers aparent retrograd pe 4 octombrie 2014 pana pe 26 octombrie 2014. Este momentul sa ne revizuim proiectele, sa analizam daca suntem pe drumul cel bun, sa refacem orice credem ca ne-a scapat. Atentie la faptul ca in aceasta perioada, comunicarea devine mai dificila, transporturile pot avea intarzieri, echipamentele electronice se pot defecta, iar unele greseli ies accidental la lumina. Scopul principal al acestui ciclu este acela de a te reface si a te regenera.

 

Venus - energia dragostei, se afla in semnul Balanta, in domiciliu, unde ne ajuta sa cream parteneriate puternice si de asemenea, sa generam armonie si frumusete in mediul in care traim.

In relatiile de cuplu, se amplifica romantismul, dar pot aparea si reactii dure in cazul in care exista necesitatea unor schimbari radicale(Venus in opozitie cu Uranus si in cuadratura cu Pluton).

Din 23 octombrie, Venus trece in semnul Scorpionului, cand se va accentua nevoia de dragoste adevarata si a pasiunii pe care aceasta o poate aduce. In Scorpion, sentimentele clocotesc in oala sub presiune, chiar daca ne disimulam sentimentele si luam totul extrem de serios.

Venus va forma si ea o conjunctie cu Nodul Nord, sensul vietii, ceea ce va marca inceputul unui ciclu legat de relatii sentimentale cu o incarcatura speciala, care sa ne apropie de menirea din aceasta viata.

Incarcatura spirituala deosebita a acestui tranzit al Planetei Iubirii va fi analizata si dezvoltata in cadrul workshop-ului despre cicclul Kabbalistic al lui Venus, in data de 15-16 octombrie 2014.

 

Marte - energia actiunii, se va afla in semnul Sagetatorului, unde ne va insufla curajul de a explora cu indrazneala noi frontiere ale existentei. Este important ca in spatele actiunilor noastre sa fie crezuri si valori inalte, iar acolo unde intalnim blocaje sa ne oprim putin si sa reflectam daca suntem aliniati la idealurile noastre. Octombrie este o luna excelenta pentru a asimila noi informatii si invataturi care sa ne ajute in evolutia noastra.

Din 26 octombrie, Marte intra in Capricorn, iar felul nostru de a actiona va deveni metodic, pragmatic, eficient, orientat catre profesie si catre o practica spirituala sustinuta. Vom urmari sa avem un bun control al timpului si sa ne controlam energia.

 

Jupiter - energia progresului, se afla in semnul Leului, unde deschide un taram de posibilitati noi, deoarece putem avea o perspectiva mai inalta asupra vietii noastre. Intelegand imaginea de ansamblu a existentei noastre putem incepe sa ne construim scena vietii, unde sa ne exprimam unicitatea si darurile pe care le avem. Este important sa invatam sa stralucim prin cine suntem, sa ne exprimam cu incredere si putere, sa ne bucuram de viata, sa privim lucrurile cu mai multa seninatate, sa ne urmam calea, sa cautam in sacul cu experientele traite in ultimii 12 ani si sa folosim tot ce am primit si ne este util acum, astfel incat sa ne afirmam si sa daruim cu generozitate

Jupiter in Leu ne sustine sa fim creativi, sa incepem noi proiecte, să ne dezvoltăm armonios, sa ne refacem relaţiile şi a ne consolida parteneriatele bazate pe aceleaşi interese spirituale. Acum e momentul ca unui proiect la care am visat mult timp sa-i vina momentul pentru a fi initiat si dezvoltat.

De asemenea, e momentul pentru a experimenta iubirea, a o trai plenar, a fi mai prezenti la ea si a o primi in viata noastra. Putem incepe relatii noi sau sa conducem relatiile vechi la un nou nivel de iubire. Interactiunile cu copiii sunt benefice, iar activitatile care li se adreseaza au mari sanse de succes.

E important de stiut insa, ca Jupiter intra in scena si este activat doar cand gandim la scara mare si cerem mult. El nu are niciun amestec in actiunile marunte, conventionale, in proiectele mici, in alegerile care vizeaza mai degraba supravietuirea decat viata traita plenar. Altfel spus, Jupiter iti da mult, cand ceri mult. Atunci cand primesti ce nu ai nevoie, treaba ta e sa alegi.

 

Saturn - energia organizarii si cumpatarii, in Scorpion, aflat in domiciliul lui Pluton, ne indeamna sa exploram adanc in viata noastra, sa nu ezitam sa ne punem intrebari dificile, sa fim sinceri cu noi insine si cu toti ceilalti.

Este vremea sa ne vindecam fricile, sa scapam de atasamentele noastre si sa ne purificam subconstientul de tot ceea ce ne limiteaza si ne conduce la suferinta.

Saturn este si regele timpului si ne ajuta sa scapam de lanturile trecutului.

Viata parca ne obliga sa fim sinceri la maxim cu noi insine, sa ne curatam de toate blocajele trecutului, sa coboram in subconstient si sa lasam sa patrunda lumina acolo unde ea nu a ajuns niciodata.

In aparenta, resursele noastre par a fi limitate, dar de fapt ele se concentreaza si se rafineaza in directia necesara evolutiei noastre. Oricat de dificil ne-ar putea parea perioada in care Saturn sta in Scorpion, scopul lui spiritual este renuntarea la superficialitate si pregatirea fiintei noastre pentru o viata profunda, traita din plin.

 

Uranus - energia intuitiei si inventivitatii, ramane in Berbec si se deplaseaza in sens retrograd.

In semnul exaltarii Soarelui, Uranus se simte bine, pentru ca nevoia lui de noutate, originalitate si progres ii este satisfacuta pe deplin.

Lucrarea spirituala a lui Uranus in Berbec se refera la dezvoltarea noastra personala. Suntem stimulati sa ne autocunoastem si sa ne construim o noua identitate, care sa fie in acord cu adevarurile prezente in fiinta noastre.

Uranus aduce schimbarea, provocarea de care avem nevoie pentru a ne transforma (Soare in cuadratura cu Pluton).

Pe tot parcursul lunii octombrie, Uranus va fi dinamizat de cuadratura primita de la Pluton. Ne dam seama de existenta unei lupte aprige intre trecut si viitor. Trecutul, de obicei, confera un anumit confort sufletesc, o anumita siguranta emotionala. Ne odihnim in el. Viitorul este incomod, presupune explorarea necunoscutului, infruntarea dificultatilor, efortul de a deveni ceea ce nu suntem inca, dar stim ca putem fi. Se pare ca toamna aceasta este destinata cizelarii trecerilor dintre diferitele ipostaze ale fiintei noastre.

 

Neptun - energia credintei nelimitate, continua sa se deplaseze in luna octombrie, in sens aparent retrograd, in semnul Pestilor. Fiind in domiciliul sau, Neptun ne ajuta sa dezvoltam capacitatile noastre extra-senzoriale. Energiile sale vor lucra pentru imbunatatirea intuitiei, compasiunii, empatiei, clarviziunii si imaginatiei noastre. De asemenea, este de asteptat ca prietenia noastra cu Divinitatea sa devina tot mai stransa.

 

Pluton- energia vointei divine, se afla in continuare in Capricorn, in mers direct. Din domiciliul lui Saturn, Pluton vine spre noi cu indemnul de a ne concretiza planurile, de a ne pune in practica visele noastre.

Concentrandu-ne pe munca noastra, ne centram in esenta fiintei noastre.

 

Ca sa meditam in liniste la configuratiile astrologice ale acestei luni, nu este nevoie sa ne refugiem in munti si pe malurile apelor, ci sa acceptam in reflectiile noastre o viziune cosmica asupra realitatii, care sa ne ajute sa avem o imagine de sus asupra existentei.

Pin It