Telescopul astrologic al lunii noiembrie

Luna Noiembrie este o recapitulare finala a lectiilor pe care Saturn, Marele Invatator, in semnul Scorpionului, ni le-a predat  in ultimii doi ani cu privire la autocunoastere, vindecare interioara, autotransformare, eros, putere, bani si inca mai avem timp pe final, la un stagiu scurt de practica, sa rezolvam restantele existente pe aceste directii. 
Este bine sa incepem deja sa ne gandim la obiectivele serioase pentru viitor, pe care le vom respecta cu sfintenie, atunci cand Saturn va trece in semnul Sagetatorului, la sfarsitul acestui an.

In aceasta luna, atentionarile karmice vor actiona chirurgical, pentru a ne ajuta sa ne eliberam de poverile fizice si sufletesti care s-au acumulat in viata noastra. Prin intermediul unor evenimente, persoane sau stari, vom constientiza profund necesitatea de a transforma limitarile si suferintele noastre intr-o trambulina evolutiva. De asemenea, purificarea interioara (postul) si Ordinea Divina in toate aspectele vietii, vor fi uneltele cele mai folositoare pentru a parcurge aceasta perioada cu succes.

Torta idealurilor noastre va fi reaprinsa de Neptun, simbolul Iubirii Christice, care isi va relua mersul direct pe 16 noiembrie, cand ne va pansa ranile sufletesti si va readuce speranta binelui etern, care va invinge orice obstacol in calea lui.

Hexagrama 9, I Ching, a lunii noiembrie:                                                                         
Ingradirea aduce progres. Norii grosi daca vin, nu aduc ploaie. Vantul formeaza si dirijeaza norii cu blandete. Inteleptul isi rafineaza neincetat conduita. Calea pe care o avem de parcurs este forta linistita a blandetii, imbinata cu adaptabilitate si cumpatarea exterioara.  

Tranzitele astrologice ale lunii noiembrie  

Soarele - energia vietii, 
Soarele parcurge zodia Scorpionului pana in 22 noiembrie ora 12:38, cand intra apoi in semnul Sagetatorului. 

Luna - energia subconstientului, 
Luna Plina in Taur, pe 7 noiembrie ora 1:23, cu Soarele in semnul Scorpionului, ne ajuta sa constientizam profund diverse aspecte legate de: blocajele emotionale din trecutul nostru, sexualitate, eros, bani, putere si sa analizam cum am putea sa fim mai impliniti in aceste domenii, iar Luna Noua in Sagetator, pe 22 noiembrie ora 15:32, ne indeamna sa evaluam sistemul de valori si crezuri care ne ghideaza existenta, sa ne adaptam la adevarurile universale si sa urmam calea revelata de maestri. 

Mercur - energia mintii,                                                                                     
Mercur se reintoarce in semnul Scorpionului pe 9 noiembrie ora 2:08 si favorizeaza orientarea catre aspectele profunde ale existentei, preocuparea de a scoate la suprafata propriile slabiciuni pe care mult timp am dorit sa le ocultam, astfel incat acum, ne putem oferi sansa de-a fi autentici si a trai cu un curaj asumat propriul adevar. Aceasta zodie este tranzitata pana in 28 noiembrie ora 5:26, cand intra mai apoi in Sagetator.

Venus - energia dragostei,                                                                                       
Venus se misca prin zodia Scorpionului pana in 16 noiembrie ora 22:03, cand isi face intrarea in Sagetator; acest lucru ne arata ca in prima parte a lunii, sentimentele noastre pot inca parcurge o etapa de regenerare, vindecand problemele din trecut, iar in cea de-a doua parte a lunii suntem invitati sa ne deschidem catre noi experiente, sa privim viata si oamenii dintr-o perspectiva complet noua, cu care nu am fost familiarizati, pentru a invata moduri mai intelepte de a iubi.  

Marte - energia actiunii,                                                                                            
Marte isi continua tranzitul prin zodia Capricornului pe toata durata lunii noiembrie; ceea ce inseamna ca vom avea stimulata nevoia de a trece de la filozofie la practica, de a iesi din starea meditativa si a intra intr-un proces de constructie. Trecerea lui Marte in semnul sau de exaltare, Capricornul, anunta 40 de zile de intoarcere in centrul propriei vieti. Perioada cuprinsa intre 26 octombrie si 5 decembrie 2014 ne aduce aminte ca increderea in fortele proprii este cheia succesului, intelegand ca avem capacitatea de a depasi orice situatie dificila, fortandu-ne de-a lua cele mai bune decizii pentru noi insine. Oricine alege sa-si faca propriul sau destin, primeste acum puterea si sansa de a-si schimba cursul vietii in bine. 

Jupiter - energia progresului, 
Jupiter se afla in semnul Leului, unde deschide un taram de posibilitati noi, deoarece putem avea o perspectiva mai inalta asupra vietii noastre. Intelegand imaginea de ansamblu a existentei noatre, putem incepe sa ne construim scena vietii unde sa ne exprimam unicitatea si darurile pe care le avem. Este important sa invatam sa stralucim prin cine suntem, sa ne exprimam cu incredere si putere, sa ne bucuram de viata, sa privim lucrurile cu mai multa seninatate, sa ne urmam calea, sa cautam in sacul cu experientele traite in ultimii 12 ani si sa folosim tot ceea ce am primit si ne este util acum, astfel incat sa ne afirmam si sa daruim cu generozitate. Jupiter in Leu ne sustine sa fim creativi, sa incepem noi proiecte, să ne dezvoltăm armonios, sa ne refacem relaţiile şi sa ne consolidam parteneriatele bazate pe aceleaşi interese spirituale. Acum e momentul ca unui proiect la care am visat mult timp, sa-i vina momentul pentru a fi initiat si dezvoltat. 
De asemenea, este momentul pentru a experimenta iubirea, a o trai plenar, a fi mai prezenti la ea, a o primi in viata noastra. Putem incepe relatii noi sau sa conducem relatiile vechi la un nou nivel de iubire. Interactiunile cu copiii sunt benefice, iar activitatile care li se adreseaza au mari sanse de succes. 
Este important de stiut ca Jupiter intra in scena si este activat doar atunci cand gandim la scara mare si cerem mult. El nu are nici un amestec in actiunile marunte, conventionale, in proiectele mici, in alegerile care vizeaza mai degraba supravietuirea decat viata traita plenar. Altfel spus, Jupiter iti da mult, cand ceri mult. Si atunci cand primesti ce nu ai nevoie, treaba ta este sa alegi. 

Saturn - energia organizarii si cumpatarii,
Saturn tranziteaza zodia Scorpionului intreaga luna noiembrie si se afla in domiciliul lui Pluton, de unde ne indeamna sa exploram adanc in viata noastra, sa nu ezitam sa ne punem intrebari dificile, sa fim sinceri cu noi insine si cu toti ceilalti. Este vremea sa ne vindecam fricile, sa scapam de atasamentele noastre si sa ne purificam subconstientul de tot ceea ce ne limiteaza si ne conduce la suferinta.  
Saturn este si regele timpului si ne ajuta sa scapam de lanturile trecutului. Viata parca ne obliga, sa fim sinceri la maxim cu noi insine, sa ne curatam de toate blocajele trecutului, sa coboram in subconstient si sa lasam sa patrunda lumina, acolo unde ea nu a ajuns niciodata.  
In aparenta, resursele noastre par a fi limitate, dar de fapt ele se concentreaza si se rafineaza in directia necesara evolutiei noastre. Oricat de dificila ne-ar putea parea perioada in care Saturn sta in Scorpion, scopul lui spiritual este renuntarea la superficialitate si pregatirea fiintei noastre pentru o viata profunda, traita din plin.  

Uranus - energia intuitiei si inventivitatii                                                                   
Uranus ramane in Berbec si se deplaseaza in sens retrograd. In semnul exaltarii Soarelui, Uranus se simte bine aici, pentru ca nevoia lui de noutate, originalitate si progres ii este satisfacuta pe deplin. Lucrarea spirituala a lui Uranus in Berbec se refera la dezvoltarea noastra personala. Suntem stimulati sa ne autocunoastem si sa ne construim o noua identitate care sa fie in acord cu adevarurile prezente in fiinta noastra. 
Uranus aduce schimbarea, provocarea de care avem nevoie pentru a ne transforma (Soare in cuadratura cu Pluton).  
Pe tot parcursul lunii noiembrie, Uranus va fi in continuare dinamizat de cuadratura primita de la Pluton. Ne dam seama de existenta unei lupte aprige intre trecut si viitor. Trecutul de obicei confera o anumita siguranta emotionala, in schimb viitorul este incomod pentru ca el presupune explorarea necunoscutului si efortul de a deveni ceea ce nu suntem inca, dar stim ca putem fi. Se pare ca toamna aceasta este destinata cizelarii trecerilor dintre diferitele ipostaze ale fiintei noastre.

Neptun - energia credintei nelimitate 
Neptun își încetează retrogradarea (începută pe 9 iunie) in 15 noiembrie și revine în mers direct, în Pesti, asistăm deci, la o trezire la realitate, se spulberă o serie de iluzii în care am crezut în ultimele luni. Fiind in domiciliul sau, Neptun ne va ajuta sa ne dezvoltam capacitatile noastre extrasenzoriale. Energiile sale vor lucra pentru imbunatatirea intuitiei, compasiunii, empatiei, clarviziunii si imaginatiei noastre. De asemenea, este de asteptat ca prietenia noastra cu Divinitatea sa devina tot mai stransa.  

Pluton - energia vointei divine 
Pluton se afla in continuare in semnul Capricornului, in mers direct. Din domiciliul lui Saturn, Pluton vine spre noi cu indemnul de a ne concretiza planurile, de a ne pune in practica visele noastre. Concentrandu-ne pe munca noastra, ne centram in esenta fiintei noastre. Conjunctia Pluton-Marte, din 11 noiembrie 2014, accelereaza procesele de dizolvare ale structurilor de viata care nu ne mai ajuta in evolutia noastra si ne sustine in asumarea unor schimbari, luand decizii curajoase, care sa ne elibereze de acele blocaje ce nu ne permiteau sa traim viata la care visam,.  

Ca sa meditam in liniste la configuratiile astrologice ale acestei luni, nu este nevoie sa ne refugiem in munti si pe malurile apelor, ci sa acceptam in reflectiile noastre o viziune cosmica asupra realitatii, care sa ne ajute sa avem o imagine de sus asupra existentei.

Pin It