Ciclurile Astrologice ale Succesului

Acceseaza-ti puterea personala!

Evolutia noastra pe drumul eternitatii urmeaza calea Universului, a Galaxiilor si a Planetelor. Ciclurile astrologice fac parte din ritmurile de crestere universala si sunt indicatorii celesti de navigatie pe parcursul intregului an, care ne pot ajuta sa accesam un potential nelimitat de a ne transforma viata!

Cele 7 cicluri astrologice care se desfasoara pe parcursul anului, in intervale de 52 de zile, aduc la nivel planetar o anumita configuratie energetica si informationala pe care daca stim sa o valorificam ne va conduce la succes in toate aspectele vietii. Conexiunea lor la Arborele Vietii Kabbalistic, sistemul divin de creatie a tot ceea ce exista in univers, transforma ciclurile astrologice in instrumente magice ale materializarii in viata noastra a celor mai inspirate profetii!

 

Ciclul Astrologic al lui Marte: accesarea puterii personale!

Al 3-lea ciclu astrologic din an, ciclul lui Marte, se desfasoara in perioada 16 aprilie-7 iunie si aduce la nivel planetar energiile martiene care permit activarea puterii personale! Marte reprezinta curajul, initiativa, independenta, autodeterminarea, spontaneitatea, actiunea, puterea dorintelor. Prin principiul lui Marte, fiinta umana capata autoapreciere, respect de sine, autodisciplina, capacitatea de a genera actiune si de a face fata unei crize. Fara puterea personala, vor rezona in fiinta noastra cuvintele lui Polonius:"Fii sincer cu tine insuti, pentru ca fara puterea personala viata este inspaimantatoare si e o experienta dureroasa".

Nimeni nu se naste cu o apreciere de sine sanatoasa. Este necesar sa ne castigam aceasta calitate in procesul vietii, pe masura ce intalnim incercari, una cate una. Pe masura ce ne dezvoltam autoaprecierea, vocea intuitiei devine din ce in ce mai mult sursa noastra naturala de calauzire.

Ce simtim despre noi insine, daca ne respectam sau nu, ne determina calitatea vietii, capacitatea de a reusi in afaceri, in relatii, in vindecare sau in talentele noastre.

Legatura pe care o formam cu noi insine este cea mai importanta incercare spirituala pe care o intalnim in maturizarea noastra. Puterea personala ne ajuta sa rezistam pe propriile picioare, sa avem grija de noi, sa ne desprindem de mentalitatea tribala, sa avem constiinta de sine si sa ne respectam pe noi insine.

Puterea personala tine si de limitele corpului uman. Avand un corp fizic puternic si armonios, acesta ne va sustine in actiunile noastre.

Autoaprecierea te ajuta sa recunosti disconfortul sau confuzia pe care le traiesti, avand capacitatea de a te mobiliza spre a-ti lua in stapanire propria viata si a face alegeri care sa te scoata din stagnare si nefericire. De asemenea, autoaprecierea te ajuta sa ai curajul sa-ti urmezi intuitia pentru a urma noi cicluri de invataturi, care nu sunt intotdeauna confortabile.

Este necesar sa muncim pentru a ne descoperi pe noi insine, pentru a constientiza calitatile si slabiciunile noastre, cat si parametrii caracterului nostru.

Crearea unei identitati sanatoase se bazeaza pe autodescoperire, autocunoastere si nu pe mostenirile biologice sau culturale. Autocunoasterea conduce la noi alegeri si actiuni, facilitand schimbarile pe care ni le dorim. Dezvoltarea pretuirii de sine ne ajuta sa ne desprindem de mentalitatea de trib si sa ne stabilim telurile personale pentru care vom avea curajul sa luptam. Onorarea valorilor personale este un semn al maturitatii spirituale.

Pentru a dezvolta un puternic simt al sinelui, este nevoie sa ne dedicam o perioada de interiorizare, de retragere narcisista pentru a reusi sa schimbam in fiinta noastra, aspectele care nu ne mai implinesc.

In alchimia interna, un rol puternic transformator il are practica cu sefirotii Arborelui Vietii. Fiecare sefirot reprezinta o emanatie divina cu ajutorul caruia se poate lucra la nivel profund cauzal. Sefirot-ul ciclului astrologic al lui Marte este Gevurah, cel care aduce justitia, judecata, severitatea si puterea in viata noastra.

Lucrul cu sefirotul Gevurah este ca un foc sfant purificator care ne va ajuta sa eliminam impuritatile, sa ne autocorectam si sa ne impunem limite atunci cand avem tendinte distructive. Cand ceva nu ne mai este de folos, Gevurah care reprezinta forta combativa din univers, ne va ajuta sa ardem tot ceea ce este perimat si sa taiem raul din radacina.

Acest sefir aduce curajul judecatii critice, a discernamantului, a luarii de decizii ferme si ne incurajeaza sa actionam in functie de valorile noastre cele mai inalte. Initiatul in Gevurah este o persoana dinamica, puternica, care stie sa se autoimpuna si foarte controlata. Stie sa se lupte cu noblete si sa fie de partea Binelui.

O persoana care si-a dezvoltat propriul Gevurah tinde sa fie autodeterminata, sa aiba o constiinta focalizata si sa fie destul de puternica pentru a se afirma asa cum trebuie. Actiunea aspra, care distruge formele vechi, perimate si care disciplineaza, este uneori absolut necesara evolutiei.

Lectia spirituala a sefirotului Gevurah este folosirea corecta a puterii personale, una din cele mai mari incercari la care poate fi supusa o fiinta umana.

Mai multe informatii despre aceasta tema vor fi prezentate in cadrul seminarului „Acceseaza-ti puterea personala˝,din data de 21-28 aprilie 2015.

 

Pin It