Nutritie

Apa, ca si mancarea, este unul dintre cei mai importanti factori care contribuie la inflamatie si alergii.

Daca suferi de vreo alergie, sau ai simptome suparatoare pentru care aparent nu exista nicio cauza, dar consumi apa de la robinet, este foarte posibil ca aceasta sa fie cauza!!! 

Sistemul nostru imunitar este programat sa lupte cu toxinele si substantele care intra in organism. Ce anume intra in organismul nostru de cateva ori pe zi, si chiar in cantitati importante? Alimentele / mancarea. Deci incepem cu mancarea.

Sistemul imunitar este raspandit in tot corpul, prin celulele sale specializate, insa peste 50% din totalitatea sistemului imunitar se gaseste in tractul digestiv, in special in cele aproximativ 3 kg de flora intestinala pentru ca aici intra majoritatea agentilor „straini” - mancarea.

Legat de performante​le​ optime indiferent de stil​ul​ de viata​ adoptat​, varsta sau ocupati​a fiecaruia​, exista​ ​o tema ​serioasa pe care v-o ​prop​unem​, ​ce poate fi considerata ​chiar vitala pentru imbunatatirea calitatii vietii.
Tema se va desfasura pe ​parcursul urmatoarelor saptamani​  si implica o evaluare personala, facuta de fiecare in parte​, in fata calculatorului si citirea
​news-letterelor urmatoare, cat si eventuala optiune de a participa la cursuri viitoare sau intalniri individuale​.

S-a impregnat idea ca sarea nu este sanatoasa.. de fapt, excesul. Sigur, niciun exces nu va fi vreodata bun...dar hai sa fim seriosi, deja se face exces de sare, dar de sare iodata, chimizata... si aici este secretul: 

Ediția de luni, 12 mai 2014, a emisiunii „Între bine și rău” (TVR1), moderată de Liviu Mihaiu și  Timea Bereczki a fost despre alimentatie, medicamente și cancer. Două echipe au fost chemate să se exprime, de pe poziţii antagonice, despre aspectele reale ale deciziilor guvernamentale asupra sanatatii populatiei precum si efectele medicamentelor si tratamentelor medicamentoase.

Emisiunea poate fi vizualizata integral aici.

Tot mai multi specialisti spun, sustinand stiintific si medical, faptul ca graul modern, soiul semi-pitic cu productie mare la hectar este „otrava cronica perfecta”.

Traim vremuri unice in care majoritatea oamenilor chiar obosesc dupa atata mancat. Probabil ca niciodata in istorie, marea masa a populatiei nu a fost atat de afectata de abundenta de mancare ca in zilele noastre.