Totul despre alergii in 7 pasi - Modulul 2 - Apa

Apa, ca si mancarea, este unul dintre cei mai importanti factori care contribuie la inflamatie si alergii.

Daca suferi de vreo alergie, sau ai simptome suparatoare pentru care aparent nu exista nicio cauza, dar consumi apa de la robinet, este foarte posibil ca aceasta sa fie cauza!!! 

Adevarul despre apa de robinet

Din pacate, apa de la robinet, desi aparent bine filtrata de catre municipalitate si clasificata potabila, este plina de contaminanti cum ar fi: microbi, substante chimice si alte substante periculoase, prezente in apa chiar in doze mari.

Substantele periculoase sunt:

Arsenic, uraniu, plumb, bariu, metani, nitrati, acizi haloacetici, bacterii fecale incuzand E.coli. si multe altele.

Clorul este intotdeauna prezent in apa pentru ca este adaugat intentionat pentru a anihila bacteriile si virusii, insa datorita naturii caustice ale acestei substante chimice, acesta produce alergii de piele si frecvente senzatii de mancarime a pielii, iritatii si urticarie. Deasmenea poate cauza si alergii respiratorii incluzand: tuse, respiratie suieratoare si alte probleme respiratorii. 
Foarte important este si faptul ca, in corp, clorul reactioneaza cu alte substante si produce boroform (care poate cuza confuzie si incetinire mentala) precum si substanta dibromo-cloro-metan care este legata de diverse tipuri de cancer. 
Potrivit unui studiu din 2012, clorul are si alte efecte indirecte in alergii. 
Diclorofenolii (gasiti in mod frecvent in ierbicide, dar folositi si la clorinarea apei) sunt suspectati ca omoara bacteriile bune din intestin ceea ce duce la o digestie ingreunata, fapt care poate duce la alergii severe si chiar reactii anafilactice. Aceasta reducere a bacteriilor bune din intestin datorita diclorofenolilor poate fi motivul pentru care alergiile la mancare sunt tot mai des intalnite in tarile civilizate care au acces la apa curenta si sisteme de epurare a apei.
Clorul este folosit pentru puterea sa de a ucide bacterii din apa, bacterii care produc boli grave cum ar fi: holera, febra tifoida si hepatita B, dar acest lucru inseamna ca poate ucide chiar si bacteriile bune din intestin. 

Majoritatea oraselor se supun reglementarilor guvernamentale pentru adaosul acestor chimicale dar unele reglementari nu sunt suficient de stricte, mai ales in ceea ce priveste efectele pe termen lung. In plus, unele surse de apa sunt contaminate de deversarile industriale in rauri, lacuri etc., situatii care sunt rareori expuse si responsabilii nu sunt trasi la raspundere.

Mai sunt si contaminantii indirecti cum ar fi deseuri lasate in mediul inconjurator: ulei de motor, fertilizanti, chimicale folosite la spalarea si cosmetica automobilelor, bacterii si materii fecale de la animale, etc. iar uneori, la ploi abundente sau inundatii, apa din sistemul de canalizare al oraselor, plina de bacterii si reziduurile deseurilor umane se revarsa in apele din mediu, ceea ce poate produce diaree, voma probleme respiratorii, inflamatie, hepatita, dizenterie si alte boli, iar aceste bacterii din apa contaminata pot duce la exces de gaze, balonare, constipatie sau dureri abdominale. Bacteriile „rele” intra in competitie cu bacteriile bune din intestin si creste sensibilitatea la carbohidratii fermentabili sau cu grad mare de fermentare cum ar fi broccoli, varza si fasolea (carbohidratii fermentabili).

Gaseste aici parametrii apei reglementati prin lege in Romania:

http://filtre-apa-pura.ro/index.php?pag=13&id=5&pag_title=Parametrii+apei

Cu timpul, toate aceste substante se acumuleaza in organismul nostru scazand abilitatea corpului de a le elimina, iar aceasta acumulare poate sa paveze calea spre boli cronice grave cum ar fi cancer, boli de inima si artrita.

Imagineaza-ti ca organismul uman este ca un recipient in care curge apa, si la un moment dat acesta se umple si incepe sa dea pe afara. La fel se intampla si cu acumularea toxinelor in corpul uman. Daca acestea nu sunt limitate si nu sunt eficient eliminate (zilnic) atunci acel organism incepe sa fie supraincarcat cu toxine, nu mai are toleranta pentru niciun microgram de toxine si incepe sa dea tot felul de simptome, alergii si boli care devin cronice. (Daca esti interesat/a de cele mai eficiente metode de detoxifiere profunda si zilnica, intreaba de cursurile din 3 module pe tema detoxifierii, organizate de noi incepand cu Ianuarie 2015 – cursul este compus din 3 module si se desfasoara in 3 zile consecutive de Duminica).

In general, guvernele reglementeaza prezenta in apa a aproximativ 90 de chimicale insa de celelalte aproximativ saizeci de mii nu se ocupa.

Florul – care este povestea florului adaugat in apa?

Prezenta fluorului in apa este foarte controversata si exista numeroase opinii in aceasta privinta. 
Fluorul este un compus care provine dintr-o substanta naturala insa este introdus pe cale industriala in multe produse pe care le consumam.   
Pasta de dinti si apa de gura contin fluor, la fel si multe alte produse ambalate inclusiv bauturi, sucuri de fructe, supe, cafea, in ceaiul verde si negru si in medicamete cum ar fi: antibiotice, anestezice si suplimente, chiar si in insecticide si in solutii pentru curatenie, dar si in apa plata imbuteliata. 
Adaugarea fluorului in apa potabila a inceput in SUA in anii 40 la recomandarea Serviciului de Sanatate Publica, in scopul de a inregistra scaderi in numarul cazurilor de carii dentare. Concentratia stabilita era de 1 parte fluor la 1 milion parti de apa. 
Potrivit informatiilor de la Institutul American de Sanatate, aproximativ 75% din populatie primeste apa cu fluor prin sistemul de canalizare, insa, potrivit OMS, se pare ca incidenta de carii dentare a scazut din anii 1965 in 8 tari care practica fluorurarea apei (Australia, Canada, Hong Kong, Islanda, Israel, Noua Zeelanda, Singapore si SUA) dar a scazut si in alte 8 tari care nu fluorizeaza apa (Japonia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia, Elvetia si Marea Britanie), ceea ce face ca nevoia de a trata apa cu fluor sa fie cel putin in ceata.

Apa pura este un nutrient esential care sta la baza tuturor organismelor vii si este foarte necesara sustinerii vietii (nu asa cum incearca seful de la Nestle sa perverteasca conceptul de apa de statutul de drept al omului la statut de marfa vandabila care poate fi procurata numai cu bani). https://www.youtube.com/watch?v=NAVYpZTRIV0  

Pentru prevenirea bolilor, noi avem nevoie de apa curata, fara toxine si microbi. Motivul oficial pentru care se adauga fluor in apa este pentru a preveni cariile dentare, insa nu s-a descoperit nicio problema de sanatate cauzata de o deficienta de fluor. 
Dimpotriva, cu cat se studiaza mai mult problema, cu atat se descopera ca ingerarea fluorului nu numai ca nu si-a demonstrat eficienta in sanatatea dentara, dar a dovedit a avea numeroase efecte nocive asupra corpului uman: iritatii ale pielii si probleme respiratorii, in plus contribuind la adaugarea de toxine in corp, ceea ce duce la reactii alergice. 
Exista multe persoane care au o sensibilitate deosebita la fluor si se confrunta cu diverse probleme cum ar fi: probleme gastrointestinale care provoace diverse intolerante alimentare pe care altfel nu le-ar fi avut. Fluorul poate interfera cu buna functionare a tiroidei si poate contribui la simptome de toxicitate inalta cum ar fi: dureri de cap, dureri articulare, insomnie si oboseala. 
Fluorul contribuie la mancarimi de piele precum si astm si alte probleme respiratorii. 
Pe langa toate simptomele alergice pe care le poate provoca, fluorul poate cauza si fluoroza dentara sau a enamelului, ceea ce este o permanenta decolorare a dintilor iar in forme mai severe, dintii capata niste pete maronii. Fluoroza dentara este cauzata de consumul in eces al apei cu fluor in copilarie, in special in primul an precum si pana la 8 ani.  
O problema si mai serioasa este fluoroza sosoasa, un proces similar cu cel dentar, in care, intregul sistem osos este afectat, dand reactii de dureri articulare, osteoporoza si in cazuri mai severe, deformari ale scheletului cu mobilitate redusa pana la infirmitate. 
Fluorul poate fi si o cauza a insomniei dar poate fi legat si de cazurile de cancer asa cum s-a demonstrat intr-un studiu  condus de chimistul Paul Connett in anul 2001 care arata cresterea riscului de cancer la soarecii de laborator expusi a fluor, dar si la barbatii tineri care locuiesc in zone in care apa este tratata cu fluor. Unele comunitati din SUA au luat atitudine si au luptat pentru scoaterea fluorului din apa de la robinetul lor avand castig de cauza (pe cand si in Romania?).
Exista o latura intunecata a motivelor pentru care se adauga fluor in apa, iar unele surse credibile de pe internet expun acest lucru, iata un exemplu: 
http://www.descopera.ro/teoria-conspiratiei/4213182-fluorul-otrava-noastra-cea-de-toate-zilele

Ce face apa in corpul nostru?

Apa este vitala pentru supravietuirea si buna functionare a noastra. Toate fluidele din corpul nostru depind de apa (sange, limfa, secretiile endocrine, urina, trenspiratia, saliva, lacrimile, secretiile sexuale, lactatia). 
Starea noastra mental-emaotionala si claritatea gandirii depind de apa. In ce priveste alergiil, puterea apei ca si solvent este vitala. Cu cat corpul este mai bine hidratat, cu atat mai bine acesta poate dilua concentratia de alergeni si toxine, diminuandu-le efectele nocive. Apoi, apa incarcata de toxine fiind eliminata prin urina si scaun. 
In momentul unei reactii alergice, celulele imunitare produc histamine care cauzeaza secretii nazale abundente, lacrimare, congestie pulmonara, mancarimi, etc. dar si senzatia de sete, tocmai in scopul de a incepe diluarea respectivului alergen / iritant. 
Medicamentele antialergice insa, sunt antihistaminice si opresc, pe langa senzatiile descrise mai sus si senzatia de sete, ceea ce duce la o mascare a simptomelor dar si la o deshidratare celulara astfel impiedicand corpul sa elimine surplusul de toxicitate (alergen) capatand o falsa stare de bine doar prin deconectarea artificiala a semnalelor alergice.

Solutia:

Apa de la robinet este buna de baut doar daca este eficient filtrata.. altfel nu prea este indicat!!

Consuma zilnic multa apa curata / filtrata / pura: corpul nostru este 60% apa, sangele – 92% apa, creierul – 70% apa, muschii – 75% apa.

Bauturile cabogazoase, cafeaua, alcoolul consumate zilnic, nu aduc beneficii de hidratare si nu inlocuiesc apa, caz in care cantitatea de apa pe care o consumi trebuie sa fie chiar mai ridicata pentru a putea spala toxinele aduse de acele bauturi industrializate (toxice). In general, o persoana de 70 de kg ar trebui sa bea 2 sau 2, 5 l de apa pe zi, iar doza se mareste daca faci sauna sau sport intens sau treci print-un stres major la serviciu, in trafic sau in familie.

Cel mai bun filtru de apa este cel cu Osmoza Inversa. Apa tratata prin osmoza inversa trebuie remineralizata atunci cand o bei, si poti face acest lucru adaugand cateva granule de sare naturala la fiecare pahar de apa. Ideal este ca osmoza inversa sa fie instalata pentru toata casa, deci si la dus / baie, pentru ca prin pielea absoarbe orice substanta cu care intra in contact (de aceea este indicat ca pe piele sa aplici doar substante edibile, pentru ca tot in fluxul sanguin ajung, la fel ca si mancarea).

Se pare totusi ca osmoza inversa nu reuseste sa elimine fluorul, si pentru acesta mai este nevoie de un filtru (insa mai bine ar fi sa se ia initiativa de a cere municipalitatii sa elimine definitiv fluorizarea apei).

Functie de producatori, acestia asigura diversi parametrii ai apei obtinute la filtrare. Cere toate detaliile, compara intre diversele produse si companii si vezi daca se incadreaza in buget. Oricum este o investitie buna in sanatatea ta si a familiei.

Totusi, o alta solutie, mai putin costisitoare este si sa inveti cum poti, eficient si zilni sa-ti detoxifici organismul – pentru detaliile celor 3 Module de detoxifiere, trimite email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Nutritionist,

Mihaela Gheorghita

 

Pin It