Sunteti chemati la o calatorie de suflet in spatii sacre aflate in muntii  Romaniei, intr-un moment de mare sarbatoare cosmica.
Celebram solstitiul de iarna in Muntii Orastiei, la Sarmizegetusa si sarbatoarea Nasterii Domnului intr-un loc de basm din Muntii Banatului. Mai exact in Semenic, pe malul lacului Gozna, intr-o frumoasa pensiune aflata intr-o padure de conifere, bucurandu-ne de traditiile si bucatele locale, asteptandu-l pe Mos Craciun in fata unui semineu de poveste​.

Excursia noastra este formata din doua parti distincte si independente care pot fi achizitionate impreuna sau separat.
Prima parte a excursiei ne aduce in Muntii Orastiei, in perioada 20-24​ ​decembrie​, un moment extrem de special, un adevarat portal cosmic.

Sambata, 20 decembrie, ne cazam​ in apropiere de Sarmizegetusa,​ la pensiunea Cotiso din Costesti-Orastie, dupa ora 16.00. Acesta este un loc minunat, precum casa bunici​lor​, cu o atmosfera primitoare, unde mancarea este delicioasa, cu ingrediente cultivate intr-o zona​ inca​ neatinsa de poluare, pregatita in fiecare zi, cu multa iubire, special pt.noi​. ​Vom fi intr-un ​spatiu de basm c​are​ ne hraneste mintea, corpul si sufletul, in timp ce inima ​ni se deschide ​catre Univers.
Seara, dupa cina, ne vom aseza in jurul semineului pentru a scrie Lista cu Dorinte ​a ​noului​ an, semintele proiectelor pe care dorim sa le insamantam in aceasta fereastra de timp,  ​deschisa​ precum un ​vortex energetic pentru noi oamenii, astfel incat sa putem comunica direct cu Sinele nostru Divin.

Duminica, 21 decembrie, mergem intr-un loc cu mare incarcatura spirituala​ si energetica,​ cetatea dacica de la Costesti – Cetatea lui Burebista, ​impreuna cu istoricul Dan Oltean, care ne va​ impartasi din misterele unei istorii inca prea putin cunoscute.​ ​D​upa-amiaza, daca vremea va permite, ne vom indrepta spre cea mai frumoasa vale din Muntii Orastiei, un loc misterios si mai putin cunoscut. Acolo, vor ​innopta int-o sura cu fan​ doar aceia dintre noi​ care​-si do​resc aceasta experienta inedita si au sacul de dormit la ei, iar ceilalti pot ramane la pensiune. Ne vom trezi devreme, odata cu rasaritul soarelui, ​la​ solstitiu, avand una dintre cele mai spectaculoase privelisti,​ prezenti in fata unei alinieri cu totul deosebite a razelor de soare, intr-o geometrie unica si cu totul speciala. Vom fi martorii unui moment de gratie, la capatul unei nopti magice, cand cerurile sunt deschise, iar soapta Universului poate fi auzita cu mult mai mare usurinta, fara bruiaje si interferente, in spatii care sunt adevarate portaluri spre multidimensionalitatea noastra. Va fi o noapte in care vom asculta legende admirabile,​ provenite din negura timpurilor,​ dar si o istorie adevarata, spusa de catre prietenul nostru, istoricul Dan Oltean. Va fi momentul nostru special de a ne ​re​conecta prin introspectie si meditatii cu aceste pamanturi sacre, cu strabunii nostri,  ​dar si ​cu fratii stelari, prin intermediul acestei "porti astrale" deschise, astfel incat orice dorinta a sufletului nostru sa poata ajunge mai usor la Sursa Divina.

Luni, 22 decemebrie dimineata, dupa rasaritul soarelui, ne intoarcem la ​pensiunea Cotiso pentru un mic dejun copios in fata semineului, pentru ca apoi sa continuam celebrarea solstitiului de iarna in cetatea preotilor daci, la Sarmizegetusa, cel mai important centru religios si politic al Dacilor. In vechea sanscrita, numele inseamna “flux”, “iluminare”, adica locul care ilumineaza viata. Exploram si descoperim arhitectura sacra a cetatii​, impreuna cu istoricul Dan Oltean​: cele 365,242197 zile ale calendarului, discul solar, templele din calcar si andezit, dar si multe alte​ informatii legate de configurarea in oglinda a acestor temple, cu harta constelatiilor astrale​.

Doar daca vremea ne permite, atunci vom putea face o drumetie si la cetatea Fetele Albe, loc​ul de initiere al preoteselor dacice.
Pranzul si cina cu bucate alese la pensiunea Cotiso, iar seara un frumos foc de tabara, cu rol alchimic in manifestarea dorintelor noastre.​ 
M​oment​ul​ astro​logic ​ este​ semnificativ, Luna Noua in Capricorn, ​inseamna ​un nou inceput pentru proiecte​ consistente,​  serioase, premergator unui tranzit de foarte mare insemnatate, Saturn​ care intra​ in Sagetator, pentru alti doi ani si jumatate, in care justitia divina isi va face simtita extrem de clar prezenta, in timp ce proiectele de viata bazate pe integritate si adevar vor avea sustinere.

Marti, 23 dec. dupa micul dejun mergem la Manastirea Prislop, acolo unde se afla mormantul Parintelui Arsenie Boca, ca o pregatire binecuvantata pentru sarbatoarea Nasterii Domnului si un bun inceput pentru un nou proiect de viata. Dupa cina festiva, seara continua in jurul semineului cu o analiza astrologica a anului 2015, ce va include si anumite aplicatii pe harta natala a fiecaruia, avand-o ca invitata pe Cerasella Pere, astrolog.

Pretul este 900 lei/persoana in camera dubla/ cu toate mesele incluse si 15​0 lei seminarul cu Cerasella, pentru perioada 2​1-2​3 decembrie. ​Copiii​ beneficiaza de o reducere de 50%, in camera cu pat suplimentar.


Cea de-a doua parte a excursiei se desfasoara in Muntii Banatului, in perioada 24-28 decembrie, unde vom fi martorii traditiilor si obiceiurilor de Craciun din frumoasele sate banatene aflate pe Muntele Semenic:​ Garana, Brebu, Valiug, etc. Participam la evenimentele si festivitatile din zona, acordand ​insa ​timp si drumetiilor. 
La poalele muntelui Semenic, intre cele doua lacuri, Gozna si Breazova, intr-un cadru natural deosebit se afla Valiug, localitate fondata in 1793 de colonistii austrieci. Mai sus, pe o culme de deal, se afla Garana, vechi sat inaltat de colonistii germani (pemi) din Bohemia, acum o destinatie binecunoscuta iubitorilor de jazz pentru Festivalul de jazz care se desfasoara aici, dar si pentru tabara de sculptura. Satul pitoresc, cu case specifice pemilor, vopsite in alb cu tamplaria verde, cu privelisti frumoase, este o oaza de liniste pentru cei care se hotarasc sa isi petreaca cateva zile intr-un loc ca un colt de rai. Punct de atractie, Lacul Trei Ape, ​situat in Depresiunea Garana, ​denumit astfel de la cele trei paraie care il alimenteaza, este cel mai inalt lac de acumulare din Semenic​,​ cu o suprafata de 45 ha, la o altitudine de 835 m​, cu forma unui trifoi​.
Suntem cazati intr-un frumos hotel-pensiune, cu privelistea exceptionala, spre lac​ul​ inconjurat de padure​a​  de conifere, ​unde vom impodobi​ bradul de Craciun ​aflat ​langa semineul mare ​din holul de la receptie. In ziua de ajun​,​ copiii mari si mici vor pregati prajituri pentru Mos Craciun​,​ care cu siguranta va sosi pe inserat, aducand cadouri pentru fiecare. Avem asigurate cazarea si micul dejun pentru a ramane libere optiunile de a servi pranzul sau cina si in alte restaurante aflate in minunatele pensiuni din imprejurimi.
In apropiere s​e gasesc​ partiile de ski de pe Semenic, iar prognoza anunta ca va fi zapada in acea​sta​ perioada de timp.

Pretul este  ​7​00 lei/ persoana in camera dubla/ cu mic dejun inclus si acces la zona spa, pentru perioada 24-28 dec.
​Rezervarea locurilor pana pe data de 28 noiembrie, prin plata unui avans de 50%​

 

Pin It