Calatoriile sunt experiente unice. Locurile sacre reprezinta puncte cheie in care conexiunea cu energiile subtile se face intr-un mod mult mai puternic si evident. Pe langa geografia si istoria locurilor vizitate, o calatorie poate ​deveni initiatica, deoarece ne conecteaza la ​spatii​ cu o energia speciala​,​ care poate declansa ​oricand ​un proces de vindecare sau constientizare ​la nivel ​profund.

Va propunem o noua excursie initiatica la Sarmizegetusa Regia, pentru a ne reconecta la intreaga natura si la stramosii nostri, exact atunci cand “cerurile sunt deschise”, in perioada de la solstitiul de vara si pana la sarbatoarea de Sanziene, intr-un moment cosmic de mare insemnatate. 

Miercuri, 20 iunie - Ne indreptam spre Orsova si apoi spre zona cazanelor Dunarii. Spectaculosul drum croit pe malul Dunarii are numeroase peisaje naturale de exceptie, intrerupte pe alocuri de asezari si punctate cu locuri incarcate de istorie: ruinele cetatilor Drencova si Tricule, piciorul Podului lui Traian, Tabula Traiana dar si de asezari monahale, precum Manastirile Bazias, Mraconia, Sfanta Ana si Vodita. Sa nu uitam, impunatoarea statuie a chipului lui Decebal. 
Ne cazam intr-o vila, pe malul Dunarii, intr-un peisaj de poveste (vila Hercules).
Cina este momentul in care ne reunim pe terasa pensiunii Septembrie,  (18.00), dar inainte facem o plimbare pe Dunare, cu barca cu motor, impreuna cu un ghid deosebit al locurilor.

Joi, 21 iunie - odata cu rasaritul soarelui, inainte de micul dejun (ora 9.00), vom avea ocazia sa facem optional, o noua excursie cu barca cu motor si sa intram intr-o pestera al carui acces este posibil doar de pe Dunare, considerata a fi una dintre pesterile lui Zamolxe, datorita geometriei sacre pe care o construieste lumina odata intrata in ea, in mod deosebit la momentele astronomice speciale, precum solstitiile si echinoctiile.

Ne intoarcem la vila si dupa ce servim masa, pornim la drum spre Rezervatia Bigar aflata in Cheile Minisului, situate intre orasul Anina si comuna Bozovici, care au ca principala atractie Cascada Bigar. Acest loc de vis, arie protejata, ocupa in clasamentul The World Geography din 2013, locul intai in randul celor mai impresionante cascade. Mai sus de cascada se afla Izbucul Bigar, alimentat de un curs de apa subteran, din pestera cu acelasi nume. Izbucul Bigar, cu un debit puternic, da nastere la varsarea in raul Minis unei cascade unice in lume, in forma de evantai, aflata chiar pe paralela 45.
Cina si cazarea sunt intr-un frumos hotel (Aquaris) pe malul lacului Gozna din Semenic.

Vineri, 22 iunie - dupa micul dejun (ora 09:00) si o baie de soare, facem o plimbare in padure si servim pranzul intr-un sat de pemi, la o pensiune cu un spectaculos belvedere, apoi ne indreptam spre pensiunea din Costesti, aflata langa cetatile dacice, unde ne asteapta o cina copioasa. (HB)

Sambata, 23 iunie – dupa micul dejun (ora 09:00), plecam spre Cetatea Costesti – cetatea lui Burebista, un loc cu mare incarcatura energetica si spirituala, unde vom afla din misterele unei istorii inca prea putin cunoscute, apoi ne intoarcem la pensiune pentru masa de pranz. 
In partea a doua a zilei vizitam cetatea Sarmizegetusa Regia. Celebram sarbatoarea Sanzienelor din apropierea Solstitiului de vara chiar in cetatea marilor preoti daci. Exploram si descoperim arhitectura sacra a cetatii: cele 365,242197 zile ale calendarului, discul solar, templele din calcar si andezit, alaturi de un ghid de exceptie, istoricul Dan Oltean, care ne va insoti pe parcursul intregii zile, impartasind din misterele unei istorii inca prea putin cunoscute.
Seara, dupa cina, continuam sarbatoarea de Sanziene, conform traditiei stravechi, purtand coronite si haine albe, intr-o noapte magica, aflati in jurul unui foc de tabara. (FB)

Duminica, 24 iunie - Dupa micul dejun (ora 09:00), plecam spre Cetatea Alba Iulia, astfel incat sa fim martori (ora 12:00) la schimbarea garzii din cetatea veche, exceptional restaurata, prezenti la un moment deosebit si un spectacol unic. Dupa ce descoperim vechea cetate si traditii inca bine pastrate, ne intoarcem spre casa profund marcati la nivelul sufletului de experienta traita in timpul acestor zile, dar si mai constienti de seva si bogatia radacinilor noastre.

Costul acestui program este de 1030 lei/persoana in camera dubla, incluzand cazare 4 nopti, cu mic dejun, 1 pranz si 2 cine, la pensiunea din Costesti, langa cetatile dacice, programul excursiilor si ceremoniilor, insotiti de un ghid, cunoscator al locurilor, dar si al istoriei autentice, barca cu motor in timpul plimbarii pe Dunare, intrarile la obiectivele turistice. 
Pentru camera single, se plareste un supliment de 350 lei. 
Pentru copiii pana in 12 ani, care solicita pat suplimentar si dorm in aceeasi camera cu parintii, pretul este redus cu 50%.

Nu este inclus in pret transportul, care se face prin mijloace proprii, cat si bauturile consumate.  

Avansul este 300 lei si se plateste pana la 22 aprilie 2018. 

Politica de anulare: Depozitele sunt nerambursabile cu 20 de zile inainte de desfasurarea calatoriei si sufera o penalizare de 50% intr-un interval mai scurt cu 30 de zile inainte de eveniment.

Toate anularile trebuie sa fie facute in scris. 
Pentru mai multe informatii, puteti sa ne contactati: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
C.E.D.A - Centrul de Educatie si Dezvoltare prin Autocunoastere 
Tel. 0722 232810

Pin It