Va invitam la o calatorie initiatica in locuri de putere, aflate in centrii energetici ai Romaniei. Vom urca la Pietrele Doamnei din Muntii Raraului, pe varful Toaca, pentru a fi martorii unui fenomen unic, piramida holografica din Masivului Ceahlau. La final vom descoperii vestigiile rupestre din Muntii Buzaului care demonstreaza locuirea acestor locuri din timpuri stravechi.

 

 

Itinerariu - varianta scurta:

Sambata, 2 august 
Plecare dimineata din Bucuresti. 
Pranz este in zona Vulcanilor noroiosi. Plecare catre Bucovina, unde se cineaza si se innopteaza la o pensiune de 4*. 
Pranzul si cina sunt asigurate.

Duminica, 3 august  
Vizitam Manastirile din Bucovina: Voronet, Gura  Humorului, Moldovita, Sucevita. 
Pranzul il servim intr-un han cu specific bucovinean. 
Apoi vizitam Manastirea Putna si Schitul lui Daniil Sihastru. 
Se cineaza si se innopteaza la aceeasi pensiune de 4*. 
Mic dejun, pranz, cina asigurate.

Luni, 4 august 
Drumetie pe Muntii Rarau, la Pietrele Doamnei, 3-4 ore, cu grad mediu de dificultate. 
Pranzul sub forma de picnic.  
Se cineaza si innopteaza la aceeasi pensiune de 4*. 
Mic dejun, pranz, cina asigurate.

Marti, 5 august 
Dupa micul dejun, plecare spre Targu Neamt. Vizitam manastirile Agapia si Varatec. 
Drumetia de nivel mediu, aproximativ 2 ore, pe muntele Ceahlau pana la Cabana Dochia. 
Se innopteaza in cortul personal, iar cina este comandata individual de catre fiecare persoana, la cabana. 
Pranzul si cina nu sunt asigurate in aceasta zi.

Miercuri, 6 august  
Inainte de rasaritul soarelui (4:30 am), urcam de la Cabana Dochia pe Varful Toaca pentru a urmari un fenomen deosebit si unic, formarea unei piramide holografice
Optional: participarea la liturghia tinuta pentru Sarbatoarea Schimbarii la Fata. 
Ne indreptam spre Buzau unde cinam si innoptam la o alta pensiune, aflata in padure, la Runcu. 
Micul dejun si pranzul nu sunt asigurate in aceasta zi.

Joi, 7 august - Sambata, 9 august 
Vizitam asa-numitul triunghi al vestigiilor rupestre buzoiene, aflat intre comunele Alunis, Nucu si Ruginoasa - drumetii de dificultate medie, ghid local ce cunoaste locurile si legendele acestui spatiu sacru romanesc. 
Se innopteaza la aceeasi pensiune din zona Runcu. 
Joi si vineri toate mesele asigurate (pranz picnic), iar sambata - mic dejun si pranz (picnic). 
Seara ajungem in Bucuresti. 

 

Itinerariu pe larg:

Sambata, 2 august
Plecam dimineata din Bucuresti, pentru a calatori mai departe catre Vulcanii noroiosi, locul in care pamantul ne "vorbeste". Masa de pranz este in zona, dupa care, in jurul orei 13.00 plecam catre Bucovina, unde se cineaza si se innopteaza la o pensiune de 4*. 
Pranzul si cina sunt asigurate.

Duminica, 3 august
Mic dejun la conac si vizita la Manastirile din Bucovina: Voronet, Gura Humorului, Moldovita, Sucevita, trecand peste munti si strabatand un peisaj de poveste. Pranzul il servim intr-un han cu specific bucovinean. Apoi continuam drumul cu vizita la Manastirea Putna si la Schitul lui Daniil Sihastru.
Pe tot parcursul intregii zile avem ocazia sa facem cumparaturi de artizanat autentic in frumoasele targuri taranesti aflate in apropierea tuturor manastirilor, dar si in comuna Marginea, renumita pentru olarit si ceramica specifica. Seara, ne asteapta o cina copioasa.
Se innopteaza la aceeasi pensiune de 4*.
Mic dejun, pranz, cina asigurate.

Luni, 4 august
Astazi ne asteapta o drumetie in Muntii Rarau, la Pietrele Doamnei. Muntii Raraului, locul unde se face o adevarata infuzie vibrationala, este considerat punctul ideal pentru a atinge cele mai inalte stari de constiinta. Aici pot fi accesate foarte usor energiile celeste, in special energiile solare, lunare si planetare, fiind un spatiu ideal pentru dinamica constientului, cat si pentru dinamica supraconstientului si subconstientului.
Reprezinta unul dintre punctele energetice importante ale Romaniei, aflat chiar la intrarea in Muntii Carpati, pe traseul Spiralei energetice conform distributiei sirului lui Fibonacci, care pleaca dinspre Muntele Olimp si se opreste in Muntii Orastiei. Acest mare vortex este considerat sacru, aflat in cea mai mare parte a sa in Romania, considerat Anahata planetara sau chakra inimii Pamantului, cum o definesc oamenii specializati in astfel de masuratori si determinari energetice, iar Papa Ioan Paolo al Il lea a numit Romania ‘gradina Maicii Domnului’.
De la locul unde parcam masinile urmeaza un urcus de aproximativ 3-4 ore, cu grad mediu de dificultate, pana la Pietrele Doamnei.
Pranzul nostru este un picnic campenesc pe acest incitant traseu montan.
Se cineaza si innopteaza la aceeasi pensiune de 4*.
Mic dejun, pranz, cina asigurate.

Marti, 5 august
Dimineata, dupa micul dejun plecam spre Targu Neamt si vizitam manastirile Agapia si Varatec, ale caror picturi murale au fost realizate de Nicolae Grigorescu.
Ziua continua cu drumetia pe muntele Ceahlau pana la Cabana Dochia. Traseul este de nivel mediu, aproximativ 2 ore.
Se innopteaza in cortul personal, iar cina este comandata individual de catre fiecare persoana, la cabana. Aceasta noapte ne va oferi sentimentul ca atingem stelele cu propriile maini, aflandu-ne intr-o perfecta comuniune cu natura si intregul Univers.
Pranzul si cina nu sunt asigurate in aceasta zi. 

Miercuri, 6 august  
Inainte de rasaritul soarelui (4:30 am), urcam de la Cabana Dochia pe Varful Toaca (1904 m) si urmarim spectacolul inedit al naturii. In aceasta zi a anului, odata cu sarbatoarea crestina “Schimbarea la Fata”, in mod poate deloc surprinzator, se intampla un fenomen deosebit si unic, mai exact, formarea unei piramide holografice ce poate fi vazuta chiar inainte de rasaritul soarelui, de pe Varful Toaca.    
Imaginea apare in acelasi loc, dar pentru a fi clara si tridimensionala trebuie indeplinite cateva condiţii simultan:
1. Fenomenul are loc la rasaritul soarelui si dureaza cam o ora.
2. Soarele trebuie sa rasara dintr-un anume loc, altfel spus, in fiecare zi se formeaza umbra in alt loc, doar in a 49-a zi dupa solstitiul de vara este in pozitia potrivita.
3. La rasarit si imediat dupa, trebuie ca spre est sa nu fie nori pentru ca razele soarelui sa nu fie obturate.
4.Prezenta unui “ecran de proiectie” pe care sa se formeze imaginea tridimensionala, “ecran” format din aerosoli (particule fine, solide) şi apa in suspensie (ceata,nori), dar cu o densitate ce permite totusi trecerea luminii.
5.Sa aiba loc fluorescenta oxigenului sub actiunea razelor ultraviolete, astfel imaginea compusa este albastruie, cu fetele in diferite nuante.
Dupa acest deosebit fenomen coboram pentru micul dejun la cabana si apoi participam la liturghia tinuta pentru Sarbatoarea Schimbarii la Fata la manastirea cu acelasi  hram.Manastirea Muntele Ceahlau se afla in apropierea cabanei Dochia.
Este un alt moment unic, ca o prelungire a celui din zorii zilei. Sfanta Liturghie este tinuta de un sobor de preoti, care urca pe munte special pentru aceasta sarbatoare. Pare ca toti muntii canta alaturi de participanti, credinta fiind sentimentul comun multimii adunata cu prilejul acestei sarbatori.
Odata incheiata slujba coboram din munti si ne indreptam spre Buzau unde cinam si innoptam la o alta pensiune, aflata in padure, la Runcu.
Micul dejun si pranzul nu sunt asigurate in aceasta zi.

Joi, 7 august – Sambata, 9 august
In aceste zile vizitam asa-numitul triunghi al vestigiilor rupestre buzoiene, aflat intre comunele Alunis, Nucu si Ruginoasa.
Muntii Buzaului constituie o zona energetica deosebita a Romaniei, pe cat de frumoasa, pe atat de putin cunoscuta, un adevarat panteon natural si spiritual numit si “Athosul roman de la curbura Buzaului”. Vestigiile rupestre buzoiene sunt lacasuri precrestine si crestine, sapate in stanca, din timpul ascetilor geto-daci care, mai apoi, au fost transformate in schituri monahale.   
Existenta lor confirma o locuire continua a acestui teritoriu inca din epoca neolitica.
Vechimea lor demonstreaza si conserva practici spirituale adanc inradacinate in populatia acestor locuri. Asezarile rupestre buzoiene reprezinta un fenomen istoric, social si spiritual unicat, fiind marturii ale unui trecut indepartat. Crestinismul popular primar arata ca au fost inglobate in el si unele “supravietuiri pagane”.   
Acest spatiu pe care va propunem sa-l cunoasteti este binecuvantat, fapt dovedit de catre numeroasele pesteri care in istoria timpului au devenit altare de rugaciune, cu mult inaintea bisericilor sapate in piatra.
Este o buna ocazie de a participa la o lectie a crestinismului protoroman, intr-un loc in care sihastrii s-au infratit cu piatra si natura in rugaciune.
Se innopteaza la aceeasi pensiune din zona.
In aceste drumetii de dificultate medie vom fi acompaniati de catre un ghid local ce cunoaste locurile si legendele acestui spatiu sacru romanesc. 
In zilele de joi si vineri vor fi asigurate toate mesele (pranzul va fi servit sub forma de picnic), iar sambata se vor servi micul dejun si pranzul (picnic), urmand ca seara sa ajungem in Bucuresti. 

Aceasta  calatorie include:

  • Cazarea pentru sase nopti (+ o noapte in cortul personal) si sapte zile   
  • Taxele de intrare cand este necesar (cetati, manastiri, alte obiective turistice)
  • Mesele incluse, conform descrierii din itinerariu
  • Prezenta unui ghid special pentru drumetiile in Muntii Buzaului
  • Insotitor de grup pe tot parcursul calatoriei

Calatoria nu include:

  • Transport in microbuz de lux (posibil doar daca exista cerere pentru minim 14 persoane)
  • Bauturile din timpul meselor

Pretul acestei calatorii este de 1550 lei (camera dubla); supliment de 350 lei (camera single).
Preturile nu includ TVA. 
Conditii contractuale – pentru rezervari ferme, este necesara plata unui avans de 30%, pana la data de 18 iulie 2014. 

Politica de anulare: Depozitele sunt neramburasabile. 
Cu o luna  inaintea evenimentului nu se fac rambursari ale avansului. 
Toate anularile trebuie sa fie facute in scris.

CONTACT: C.E.D.A - Centrul de Educatie si Dezvoltare prin Autocunoastere 
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Telefon: 0722232810, 0728101854.

 

 


Pin It