Va invitam la o calatorie in care natura ne dezvaluie frumusetea pura a locurilor de vis din Muntii Banatului!

 

Ziua 1 - joi 10 iulie 2014

Ne vom intalni la ora 17:00 la o pensiune din Sasca Montana.
Localitatea situata intr-un cadru natural pitoresc are si o veche traditie in domeniul mineritului atestata inca din anul 120 de catre istoricul roman Tacitus, care scria despre minele din zona. 
Comuna este strabatuta de raul Nera care are multi afluenti, unul dintre ei fiind paraul Susara. Mergand pe firul apei prin padure vom ajunge la Cascada Susara, formata in doua trepte si inalta de 15m, una din multele atractii ale Parcului National Cheile Nerei - Beusnita.
Incheiem prima zi cu cina pe care o vom lua la pensiunea unde ne si cazam.

Ziua 2 - vineri 11 iulie 2014

Dupa micul dejun pornim intr-o drumetie prin Rezervatia Cheile Nerei – Beusnita.Vom incepe cu plimbarea in zona Sasca Romana prin tunelurile sapate in stanca de catre localnici, in perioada otomana. Tunelurile alterneaza cu portiuni deschise de unde se pot admira Cheile Nerei. Continuam drumetia spre Cascada Vaioaga aflata la cativa metri de drumul principal dintre Podul Bei si Valea Beiului. Are o cadere de 8m pe cursul raului Bei, un debit si sunet bogat.
Vom continua drumul catre Ochiul Beiului, dar nu inainte de a vedea Pastravaria. Ochiul Beiului, este un lac de origine carstica cu adancime de peste 3m si un diametru de 20m. Legenda spune ca lacul cu apa de o neobisnuita culoare albastra, care nu ingheata niciodata, ar fi format din lacrimile tanarului fiu de bei cu ochi albastri care isi plange iubita, o pastorita frumoasa din partea locului. De fapt, lacul este format de un izbuc aflat la baza lui, fiind alimentat permanent cu apa proaspata, temperatura pastrandu-se aceeasi in fiecare anotimp. Astfel, se creeaza un habitat favorabil pasarilor migratoare.  
Vom face un scurt popas in Poiana Beusnitei si continum drumul spre Cascada Beusnitei, monument al naturii cu inestimabila valoare geologica si peisagistica. In roca moale, calcaroasa, apa si-a croit drum dand nastere unor trepte, acoperite acum de muschi. Suvitele spumoase ale cascadei au fost asemuite in legenda cu voalul de mireasa al pastoritei indragostite de fiul beiului, apa din cascade intalnindu-se cu cea care izvoraste din Ochiul Beiului si continuand drumul impreuna. Pranzul va fi servit sub forma de picnic. 
Cina si cazarea la aceeasi pensiune din Sasca Montana.

Ziua 3 - sambata 12 iulie 2014  

Dupa micul dejun pornim la drum spre Rezervatia Bigar cu destinatia Cheile Minisului. Situate intre orasul Anina si comuna Bozovici, au ca principala atractie Cascada Bigar. Acest loc de vis, arie protejata, ocupa in clasamentul The World Geography din 2013, locul intai in randul celor mai impresionante cascade. Mai sus de cascada se afla Izbucul Bigar, alimentat de un curs de apa subteran, din pestera cu acelasi nume. Izbucul Bigar, cu un debit puternic, da nastere la varsarea in raul Minis unei cascade unice in lume, in forma de evantai, aflata chiar pe paralela 45. 
Masa de pranz va fi servita sub forma de picnic.
In urmatoarea parte a zilei, ne indreptam spre Rezervatia Naturala Cheile Rudariei. Zona aflata in Muntii Almajului reprezinta arie protejata si turistii vin aici nu numai pentru ceea ce le poate oferi natura generoasa, dar si pentru cel mai mare complex de mori de apa din sudul Europei: Parcul Mulinologic Rudaria. Prima atestare a morilor este din 1722, dar folosirea acestui sistem hidraulic ingenios este mult mai vechi. Acum mai exista doar 22 mori, si in micul muzeu din localitate exista o moara desfacuta  in bucati, pentru a putea intelege cum functioneaza. In afara de valoarea istorica si aspectul pitoresc care parca te intoarce in timp, morile sunt utilizabile si localnicii se mandresc cu faina macinata dupa stravechea metoda, care ii da un gust aparte. 
Cina si cazarea la aceeasi pensiune din Sasca Montana.  

Ziua 4 - duminica 13 iulie 2014

Dupa micul dejun ne pregatim de o noua drumetie, de aceasta data la Lacul Dracului. Lacul carstic s-a format prin prabusirea tavanului unei pesteri, astfel ca este strajuit de un perete de stanca si uimeste prin frumusete, culoare si pozitionare. Este alimentat de ploi, dar si de apele Nerei prin fisurile carstice. Speologii scafandri au descoperit  la  adancimea de 12m, o galerie care i-a condus intr-o sala unde calcarul alb alterna cu silexul negru, si unde au gasit si trunchiuri vechi de copaci. Amplasata langa lac este si Pestera Dracului, cu o lungime de 70 m, neamenajata. Are intrarea abrupta, dar poate fi vizitata. Cand ploua abundent pestera este inundata.   
Pranzul se va lua sub forma de picnic.  
Cina si cazarea la aceeasi pensiune din Sasca Montana.   

Ziua 5 - luni 14 iulie 2014 - se incheie prima parte a calatoriei

Dupa micul dejun plecam spre Parcul National Semenic – Cheile Carasului.
Ne vom incepe ziua cu drumetie in Rezervatia Izvoarele Carasului.Aceasta este arie protejata cu un relief carstic, in versanti si platouri gasindu-si locpesteri, avene, doline, ponoare, izbucuri, izvoare, vai, chei cu pereti calcarosi, poiene, pajisti si paduri de fag in amestec cu rasinoase. Fauna variata are multe specii protejate dintre care: ursul, rasul, pisica salbatica, jderul, acvila, buha, corbul.  In apropiere se afla Pestera Buhui, monument al naturii, a doua ca marime din Banat, avand si cel mai lung traseu penetrabil de apa subterana (2100 m). Are trei intrari continand galerii si sali in care intalnim apele Certej si Buhui. Cursul de apa se capteaza la suprafata. Pestera este neamenajata si se poate explora de la un capat la altul, doar cu echipament adecvat, barca pneumatica si condusi de speologi,  recomandandu-se totodata folosirea tuturor celor trei intrari. Turistul neexperimentat poate vizita o mica portiune la intrarea Certej.  
Pranzul se va lua sub forma de picnic. 
Cheile Carasului din Parcul National Semenic unde ne vom petrece restul zilei  sunt printre cele mai lungi si salbatice chei din Romania avand peisaje spectaculoase in canioanele ce adapostesc paduri de fag si nenumarate specii de plante si animale. Vom vizita una dintre cele mai mari si frumoase pesteri din Banat, Pestera Comarnic. Aceasta are doua cai de acces: Comarnic, pe unde se intra si Ponicova, care serveste ca iesire. Sistemul de galerii dintre cele doua intrari dezvaluie turistului sali cu pereti cu dungi de calcar intercalat de silex, stalactite si stalagmite de diverse dimensiuni, baldachine, draperii, perle de pestera, gururi (bazine) cu apa limpede si cristale de calcita. 
Vom cina si innopta la o pensiune de 4* pe malul lacului Gozna, la poalele Semenicului.    

Pentru cei interesati de prima parte - Intoarcerea in Bucuresti 

Ziua 6 -  marti 15 iulie 2014

Pornim dupa micul dejun catre Lacul Trei Ape.
Nu uitati sa va luati costumul de baie pentru un bronz de munte fabulos!
Denumit astfel de la cele trei paraie care il alimenteaza, Lacul Trei Ape este cel mai inalt lac de acumulare din Semenic la o altitudine de 835 m. Situat in Depresiunea Garana, acesta are o suprafata intinsa pe 45 ha si forma unui trifoi, oferind turistului un loc ideal de agrement nautic, dar si relaxare si deconectare. Este bogat in pastravi, spre bucuria pescarilor. In apropiere se afla Garana, vechi sat inaltat de colonistii germani (pemi) din Bohemia, acum o destinatie binecunoscuta iubitorilor de jazz pentru Festivalul de jazz care se desfasoara aici, dar si pentru tabara de sculptura. Satul pitoresc, cu case specifice pemilor, vopsite in alb cu tamplaria verde, cu privelisti frumoase, este o oaza de liniste pentru cei care se hotarasc sa isi petreaca cateva zile intr-un loc ca un colt de rai. Masa de seara o vom lua in Garana pentru a ne bucuram de un spectaculos apus de soare.  
Cazarea la aceeasi pensiune de 4* pe malul lacului Gozna, de la poalele Semenicului.   

Ziua 7 -  miercuri 16 iulie 2014 

Astazi parasim zona Semenic si urcam pe Muntele Mic. Acesta reprezinta un munte sacru, un adevarat portal energetic, ideal pentru a face meditatii langa Marea Cruce, inaltata ca si protectie asupra Muntilor Banatului. Perspectiva care se deschide in fata ochilor nostri este spectaculoasa, iar daca ziua este perfect senina, vom ramane cu o imagine de neuitat asupra lantului Carpatic, din zona Meridionala si pana in Apuseni. 
Excursia continua cu vizita la Sarmizegetusa Regia,centru religios si politic al Dacilor.  Exploram si descoperim arhitectura sacra a cetatii: cele 365,242197 zile ale calendarului, discul solar, templele din calcar si andezit. Masa de pranz si cina se vor servi la pensiunea Cotiso, unde si innoptam, un loc minunat, cu o atmosfera primitoare si mancare delicioasa, cu ingrediente cultivate intr-o zona neatinsa de poluare.

Ziua  8 - joi 17 iulie 2014

Dupa micul dejun copios, drumul nostru spre Bucuresti va lua ruta Transalpina, cea mai spectaculoasa sosea montana, de unde vom avea o noua ocazie a ne bucuram ochii si sufletul cu perspectiva unor peisaje fabuloase ale Carpatilor Meridionali. La coborare, vizitam Manastirile de patrimoniu, in stil brancovenesc, Polovragi si Hurezi, dar si Pestera Polovragi, despre care legenda spune ca ar ascunde tronul lui Zalmoxe. 
Pranzul il vom servi la un frumos conac romanesc, de curand restaurat, pentru ca apoi, sa ne continuam traseul din Valea Oltului pana la Bucuresti.

 

Itinerariu pe scurt  

Ziua 1 - joi 10 iulie 2014

Ne intalnim la ora 17:00 la o pensiune din Sasca Montana.
Incheiem prima zi cu cina pe care o vom lua la pensiunea unde ne si cazam.  

Ziua 2 - vineri 11 iulie 2014

Dupa micul dejun, drumetie prin Rezervatia Cheile Nerei - Beusnita. 
Vizitam zona Sasca Romana, iar apoi Cascada Vaioaga, Ochiul Beiului, Pastravaria.
Scurt popas in Poiana Beusnitei si continum drumul spre Cascada Beusnitei. 
Pranzul va fi servit sub forma de picnic.   
Cina si cazarea la aceeasi pensiune din Sasca Montana.

Ziua 3 - sambata 12 iulie 2014

Dupa micul dejun, plecam spre Rezervatia Bigar cu destinatia Cheile Minisului, avand ca principala atractie Cascada Bigar - Izbucul Bigar. 
Masa de pranz va fi servita sub forma de picnic.   
Apoi, ne indreptam spre Rezervatia Naturala Cheile Rudariei, in Muntii Almajului - Parcul Mulinologic Rudaria. 
Cina si cazarea la aceeasi pensiune din Sasca Montana.

Ziua 4 - duminica 13 iulie 2014

Dupa micul dejun, drumetie tot prin Cheile Nerei la Lacul Dracului - Pestera Dracului
Pranzul se va lua sub forma de picnic.
Cina si cazarea la aceeasi pensiune din Sasca Montana.

Ziua 5 - luni 14 iulie 2014 - se incheie prima parte a calatoriei

Dupa micul dejun, plecam spre Parcul National Semenic – Cheile Carasului.
Prima oprire este in Rezervatia Izvoarele Carasului. Vizitam Pestera Buhui.
Pranzul se va lua sub forma de picnic. Alte vizite: Cheile Carasului din Parcul National Semenic - Pestera Comarnic. 
Vom cina si innopta la o pensiune de 4* pe malul lacului Gozna, la poalele Semenicului. 

Pentru cei interesati de prima parte - Intoarcerea in Bucuresti

Ziua 6 -  marti 15 iulie 2014

Pornim dupa micul dejun catre Lacul Trei Ape, cel mai inalt lac de acumulare din Semenic la o altitudine de 835 m.
In apropiere se afla Garana - Festival de jazz, tabara de sculptura. 
Cina o servim in Garana.  
Cazarea la aceeasi pensiune de 4* pe malul lacului Gozna, de la poalele Semenicului.

Ziua 7 -  miercuri 16 iulie 2014 

Dupa micul dejun, urcam pe Muntele Mic - meditatii langa Marea Cruce.
Vizita la Sarmizegetusa Regia,centru religios si politic al Dacilor. 
Masa de pranz si cina se vor servi la pensiunea Cotiso, unde si innoptam.

Ziua  8 - joi 17 iulie 2014 
Dupa micul dejun, plecam spre Bucuresti pe ruta Transalpina. 
Vizitam Manastirile Polovragi si Hurezi, dar si Pestera Polovragi. 
Pranzul il vom servi la un frumos conac romanesc.

Aceasta  calatorie include:

  •         Cazarea si mesele pentru cele sapte zile
  •         Vom beneficia de prezenta unui ghid pe parcursul traseului in drumetii
  •         Dimineata exercitii si meditatii in temple si locuri sacre, care reprezinta portaluri in locuri energetice

Calatoria nu include:

  •         Transportul (se va face prin mijloace proprii)
  •         Bauturile din timpul meselor

 

Pretul calatoriei integrale (10-17 iulie) este de 1800 lei (loc in camera dubla). 
Pretul calatoriei cuprinsa intre 10-14 iulie este de 1350 lei (loc in camera dubla).

Politica de anulare: Depozitele sunt nerambursabile.

Toate anularile trebuie sa fie facute in scris. 
Pentru mai multe informatii, puteti sa ne contactati: 
C.E.D.A - Centrul de Educatie si Dezvoltare prin Autocunoastere 
Telefon: 0722232810, 0728101854

 

 

Pin It