Pelerinaj de suflet la Fecioara Maria de la Medjugorie, 20-25 iunie 2024

Un indemn la pace, iubire si iertare!

Simte chemarea Preasfintei Fecioare Maria in inima ta - Maica lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu si deopotriva a noastra, a celor care credem in ea - si vino alaturi de noi in aceasta calatorie unica, in iunie 2024 de la Medjugorie, in Bosnia Herzegovina.

Impreuna ne vom scalda in acest ocean de pace si iubire – energia pura a Sfintei Fecioare Maria, fiind cunoscuta ca si “Gospa” in limba croata – ne vom bucura alaturi de soborul de preoti ce sustin zilnic Sfânta Liturghie si de toti cei prezenti in Medjugorjie.

Pentru ca Medjugorie reprezinta un loc de inalta incarcatura spirituala, unde vin milioane de pelerini sa afle raspunsuri la intrebari existentiale si multi dintre ei reusesc sa gaseasca aici reconcilierea cu sine si cu lumea, ajung sa ierte si sa se impace sau reusesc sa se vindece miraculos, prin credinta, rugaciune si meditatie. 
Miracolele au loc in Medjugorie pentru cei care se deschid catre ele si cred in ele!

Medjugorie este un orasel din Bosnia Herzegovina, situat pe paralela 43º, la fel ca orasul Assisi, locul de nastere al Sf. Francisc. Este al treilea sanctuar marian dupa cel de la Lourdes si Fatima. Totul a inceput in 1981 cand Sfânta Fecioara Maria s-a aratat unui numar de sase copii intr-un moment de mari incercari pentru zona respectiva si pentru intreaga lume, cu indemnuri de intoarcere la pace, iubire si iertare pentru omenire.Aceasta este esenta tuturor mesajelor Sfintei Fecioare Maria si milioane de oameni de pretudindeni calatoresc la Medjugorje in fiecare an,  plini de speranta .

Dupa Medjugorie ceva semnificativ se petrece in viata fiecaruia.

Pe parcursul sederii în Medjugorje vom urca Dealul Crucii - Krizevac, cu cele 14 Opriri de pe Drumul Crucii, refacand ultima zi a lui Iisus Hristos pe Pamant. Acest munte are o incarcatura energetica extrem de puternica si multi pelerini marturisesc ca au experimentat adevarate miracole in timpul urcusului sau dupa coborarea de pe munte.

Urcam si Dealul Aparitiilor Sfintei Fecioare Maria, acolo unde a fost vazuta pentru prima dată în Medjugorjie, in urma cu peste 40 de ani, de catre cei 6 copii.

ITINERAR 20-25 iunie 2024

Ziua 1
, joi - 20 iunie
Plecam cu autocarul de dimineata, 6.00 am, din Bucuresti, de la Piata Victoriei.
Trecem granita cu Serbia pe la Portile de Fier, innoptand la
Belgrad, intr-un hotel de 4* central.
Inainte vizitam noua si splendida catedrala Sfantul Sava.
Seara avem program liber si posibilitatea unei plimbari minunate in centrul istoric sau la cetate, pe malul Dunarii.

Ziua 2, vineri – 21 iunie
Dupa micul dejun, plecam la Medjugorie, in ziua Solstitiului de vara, cunoscuta ca si Ziua Luminii.
Cazare la o pensiune 2*, micuta si curata, HB (demipensiune cu micul dejun si pranz/cina la ora 16.00), aflata la o distanta de doar 350 m de catedrala (10 min).

In prima seara suntem asteptati cu cina si apoi mergem la catedrala din centru, la Altarul de vara, in noaptea cea mai scurta a anului, acolo unde participa la ceremoniile religioase mii de oameni, de toate varstele, sositi din intreaga lume, dar si o multime de preoti, care se roaga si mediteaza zilnic impreuna cu toti pelegrinii. Aceasta mare multime de oameni nu arata apasator sau aglomerat, deoarece totul parca este dirijat de insasi sufletul lor sub bagheta Fecioarei Maria, a carei prezenta se simte peste tot.

Ziua 3, sambata – 22 iunie
Dimineata, foarte devreme, urcam pe "Dealul Crucii"- Krizevac (Golgota de la Medjugorie), astfel incat sa nu fie foarte multi pelerini in timp ce ne rugam si meditam la provocarile intampinate in viata si transformarea noastra, beneficiind de energia pura a rasaritului de soare.
Drumul Crucii nu este usor, insa toata lumea reuseste sa parcurga acest urcus, intr-un ritm propriu, insa sustinuti.

Dupa parcurgerea acestui drum – unul dintre cele doua trasee principale ale calatoriei noastre – ziua este lasata libera, astfel incat fiecare sa poata sa se odihneasca si sa integreze, sa se bucure de propriile trairi si experiente.

La pensiune suntem asteptati pentru micul dejun si odihna. Pentru cei care doresc, in aceasta zi se poate face turul oraselului Medjugorie: vizitam catedrala Sfantului Apostol Iacob, protectorul pelegrinilor, care adaposteste frumoasa statuie a Doamnei Divine, Fecioara Maria de la Medjugorie. Aici, slujirea pastorala este incredintata preotilor franciscani. Oficiile religioase au loc atat dimineata, intre orele 10.00-12.00, cat si dupa-amiaza, incepand cu ora 18-00, pana seara, la ora 22.00. Ziua continua cu o plimbare, descoperind localitatea si intregul complex construit in jurul Bisericii Sfantului Iacob, Via Domini, statuia de bronz Isus cel Inviat, sculptura din ai carui genunchi curg picaturi asemanatore unor lacrimi, care nu se evapora si nu ingheata, dar care pentru multi pelegrini au efecte binefacatoare.

Ca in fiecare zi, pranzul tarziu (16.00 h) ne este pregatit la pensiune, cu dragoste, ca in familie. HB

Incepand cu ora 18.00 putem merge la amfiteatrul in aer liber, aflat in spatele catedralei, unde are loc intregul desfasurator al ceremoniilor, respectiv marturiile, Rozariul, Sfanta Liturghie si meditatia de seara, Adoratia.

Ziua 4, duminica – 23 iunie
Dimineata, dupa micul dejun, urcam pe Dealul Aparitiilor”- Podbrodo - unde fiecare, cand va ajunge in varf, se poate ruga si medita la statuia Fecioarei Maria, plasata exact pe locul unde a fost vazuta prima data de catre tinerii vizionari.

Restul zilei va fi liber, pentru a explora locurile din Medjugorjie dupa calauzirea propriului suflet sau pentru discutii, libere, cu ghidul initiatic al grupului, Ecaterina Szoke, autoarea cartii -"Fie ce-o fi"- aparuta la editura Dharma, care ne spune in legatura cu acest pelerinaj:

“Nu este numai o călătorie și un pelerinaj la Sfânta Fecioară Maria din Medjugorjie, ci Este

Prima călătorie făcută cu mine ca și... Ghid Inițiatic

Pentru că asa va fi ...

Și ... Asta Este Diferența acestei călătorii din 20- 25 Iunie, 2024, fata de celelalte...

Este o Călătorie Inițiatică, sub ghidarea mea, iar eu voi fi ghidata... direct, ceea ce va face această

Călătorie să fie Unică, Irepetabilă și de Neuitat”.

Ca in fiecare zi, pranzul tarziu (16.00 h) ne este pregatit la pensiune, cu dragoste, ca in familie. HB.

Incepand cu ora 18.00 putem merge la amfiteatrul in aer liber, aflat in spatele catedralei, unde are loc Rozariul, Sfanta Liturghie si meditatia de seara, Adoratia.

Ziua 5, luni – 24 iunie
Dimineata foarte devreme, 6.00, dupa micul dejun, plecam spre tara, innoptand intr-un hotel 4* din Belgrad, Serbia.
In traseul nostru de intoarcere – Bonus al acestei calatorii!!! - vom vizita uimitoarele piramide descoperite langa Sarajevo, cele mai inalte piramide de pe Pamant, cu o vechime de 29400 ani, un loc Special, Unic și Magic.

Ziua 6, marti – 25 iunie
Dupa micul dejun ne intoarcem in tara, la Bucuresti, unde ajungem seara, in jurul orei 21.30 – 22.00


PRETUL – 450 euro/loc in camera dubla; supliment de 390 euro pentru regim single, pentru un grup de minim 33 de persoane. Un numar mai mic implica o crestere de pret cu 45 euro.


SERVICII INCLUSE IN PRET

- 6 zile de program

- transport cu autocar clasificat;

- cazare in camera dubla, cu aer conditionat, pentru 2 nopti la hotel 4* in Serbia (B&B) si 3 nopti la Medjugorie, (HB), la o pensiune a unei familii traditionale, aflata la aprox. 10 min. distanta de catedrala Sfantul Iacob (mers pe jos);

- 5 mic dejun si 3 pranzuri;

- ghid si indrumator spiritual;

- vizite conform programului;

- pe parcursul intregului pelerinaj transportul se face cu autocarul. AC.

SERVICII CARE NU SUNT INCLUSE IN PRET

- asigurare medicala de calatorie,

- pachetelul cu mancare din perioada calatoriei cu autocarul,

- supliment camera single, 390 euro,

- intrarea la piramide ~25 euro

- alte servicii decat cele incluse in program,

- cheltuieli neprevazute, tipsuri.

CONDITII DE INSCRIERE
- avans min.150 euro/persoana in camera dubla, pana pe 15 aprilie 2024, 150 euro pana pe 30 mai 2024, ultimii 150 eur in autocar la plecare. 
- copie carte de identitate sau pasaport, care sa nu expire in urmatoarele 6 luni dupa calatorie si nu prezinta urme de deteriorare a elementelor de siguranta;
- minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara-sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti sau al parintelui care nu-I insoteste, legalizat la notariat. In cazul in care adultul care-I insoteste nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera;
- pelerinii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu cca. 15 min. inainte de ora comunicata si in general sa nu intarzie la programul convenit!!!

SITUATII EXCEPTIONALE
- daca se renunta la participarea in excursie, cu mai mult de 60 de zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 30% din costul total al excursiei;
- daca retragerea se petrece in perioada cuprinsa intre 60 de zile si 30 de zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 50% din costul total al excursiei;
- daca retragerea se petrece in perioada cuprinsa intre 30 de zile si 15 zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 80% din costul total al excursiei;
- daca retragerea se petrece in perioada cuprinsa in ultimile 15 zile inainte de plecarea in excursie, banii nu se mai pot returna.

RECOMANDARI
- pentru calatoria in autocar este utila o perna pentru gat;
- imbracaminte decenta si incaltaminte foarte comoda, inclusiv adidasi pentru drumetii, palarii, ochelari de soare si eventual pelerina de ploaie;
- pe parcursul calatoriei puteti folosi carduri, iar la Medjugorie se primesc si euro la orice magazin;

Pentru inscrieri va rugam sa ne contactati la numarul de telefon: 0722 232810 - Iuliana Chiriac, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Pin It