CALATORIE IN EGIPTUL ANTIC, 24.11 - 4/6.12.2023


Esti invitat intr-o calatorie magica sa descoperi Egiptul antic si o parte din misterele lui. Avem oportunitatea de a descoperi si privi cu alti ochi temple si constructii milenare, tehnologii nebanuite, locuri cu o energie cu totul speciala, o istorie intreaga de asimilat cu ajutorul ghizilor care ne vor insoti pe parcursul unei experiente de neuitat.

Ziua 1

Intalnire pe aeroportul Otopeni, joi seara, 23 noiembrie, la ora 22.00 pentru imbarcare la zborul direct Tarom, de vineri, 24 noiembrie la ora 00.45; aterizam la Cairo la 3.30 am, de unde suntem preluati dupa formalitatile de viza si condusi la un hotel de 5* din Cairo.

Dupa un mic dejun tarziu suntem preluati de o masina cu AC pentru un tur de oras si obiective turistice de neratat... platoul Giza cu faimoasele sale piramide, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice - Marea Piramidă a lui Keops, regele Khufu, cu inaltimea de 147 m si a carei constructie are peste 2 300 000 de blocuri din piatra cu o greutate intre 2,5 si 9 tone si, celelalte doua piramide, Chephren si Mykerinus sau Sfinxul, faimoasa statuie dintr-o singura bucata de calcar, avand 73 m lungime, 19 m latime si 20 m inaltime, cu expresiile faciale ale regelui Khafre si toate misterele ei ascunse. La final vizitam fabrica de papyrus de unde poate fi achizitionat si papyrus original 100% sau o fabrica de parfumuri din uleiuri pure, esentiale, daca timpul o mai permite. Ne reintoarcem la acelasi hotel de 5*.
Optional, seara putem sa ne reintoarcem la spectacolul de lumini si muzica pe platou.

Ziua 2
Dupa micul dejun ni se alatura ghidul nostru specializat in egiptologie alaturi de care vizitam in Cairo renumitul Muzeu de Egyptologie in care se afla peste 250000 de artefacte, inclusiv colectia de aur a faraonului Tutankhamon.
Dupa o pauza de pranz vizitam Moscheea de Alabastru, care se afla in citadela lui Salah el Din, renumita biserica Suspendata construita deasupra fortaretei Babylonului, biserica Sfantul Gheorghe, dar si strada El-Muizz recunoscuta cu multiplele sale atractii pentru suveniruri si bazarul Khan El-Khalili. Seara ne reintoarcem la acelasi hotel de 5*.

Ziua 3
Dupa micul dejun plecam cu un microbuz cu AC spre oaza Wadi El-Natrun, in drumul spre Alexandria, ca sa vizitam manastirea Sfantului Macarie si apoi mai departe la manastirea Sfantului Mina, sfinti mari facatori de minuni si protectori ai crestinilor care ii pretuiesc.
In functie de timp facem si un tur al orasului Alexandria, pentru ca apoi sa ne intoarcem sa innoptam la acelasi hotel de 5* din Cairo.

Ziua 4
Dupa un mic dejun matinal zburam la Aswan unde vom face un tur de oras si vom observa marele baraj construit intre anii 1960-1970 cu sprijin UNESCO, marele Obelisk neterminat, de 42m si o greutate de aprox.1540 tone de granit rosu, dar mai ales Templul Philae-templul zeitei Isis, zeita iubirii si a frumusetii, localizat pe o insula, unde vom ajunge cu o barca cu motor. Este unul dintre cele mai pitoresti temple de pe malurile Nilului. Optional, seara putem participa la spectacolul de lumini si muzica la templu.
Ne cazam pe un vas de croaziera 5*, avem si timp liber pentru cumparaturi locale, vizita la un celebru bazar de mirodenii si palatul esentelor naturale de parfum. Pranzul si cina pe vaporul de croaziera 5*, FB.

Ziua 5
Extrem de matinali, 4.30 am, avand micul dejun la pachet, plecam pentru o jumatate de zi cu un autocar cu AC la spectaculoasele Temple de la Abu Simbel, sapate in munte in timpul faraonului Ramses al II lea, 200 BC, in memoria victoriilor sale si dedicate sotiei, exprimandu-si astfel iubirea sa profunda.
Ne reintoarcem pe vas pentru pranz si cina, FB, croaziera pe Nil incepe, calatorind noaptea la bordul navei.

Ziua 6
Mic dejun pe vas apoi vizitam Templul Kom Ombo-Crocodil si Zeu dar si Templul din Edfu-Falcon God Horus. Pranzul si cina pe vapor, FB.
Templul Kom Ombo este neobișnuit ca abordare, fiind dedicat celor 2 zei, Sobek-„Zeul Crocodil” si Horus-„Zeul Protectiei” credintelor egiptene antice. Pe peretii sai exista reprezentari ale primului instrument medical folosit vreodata in lume, precum si al primului calendar...
Templul din Edfu, dedicat zeului Vultur, Falcon God Horus, este cel mai bine conservat templu din Egipt din epoca greco-romana, observand cum egiptenii antici au infatisat pe pereti desenul unei lupte dintre bine si rau.
Navigam peste noapte de-a lungul Nilului pana la Luxor.

Ziua 7
Dimineata, dupa micul dejun se face check-out la vasul de croaziera – in jurul orei 8:00 si apoi ne indreptam catre West Bank-Valea Regilor, unde se afla mormintele faraonilor, apoi Templul reginei Hatshepsut, ca o piesa de arta vie, ce arata frumusetea si maretia regatului, in timpul domniei unui spirit iluminat ca al reginei, apoi vizitam si Colosii lui Memnon, iar in final Templul Karnak, cel mai mare complex de temple construit in Egipt, cu 134 de coloane gigantice de gresie – la sfarsit de zi check-in la un hotel 5* din Luxor.

Ziua 8
Dupa micul dejun avem o zi plina in care ne deplasam cu autocarul si vizitam doua temple.
Complexul Templelor de la Dendera care se intinde pe o suprafata de 40000 de metri patrati, inconjurat de un zid mare din caramida in a carei incinta se afla diverse structuri importante, inclusiv Templul Nasterii lui Isis.
Templul Abydos a fost unul dintre cele mai importante locuri religioase pentru egiptenii antici. Acestia sperau sa viziteze Abydos pentru ca il asociau cu intrarea in viata de apoi si aveau credinta puternica de a fi ajutati mai tarziu, o data cu plecarea din aceasta viata.
Seara ne reintoarcem la hotelul de 5* din Luxor.

Ziua 9
Dupa micul dejun vizitam Templul din Luxor si avem timp liber pentru shoping pana la zborul spre Cairo, transfer tot la un hotel de 5*.

Ziua 10
Dupa micul dejun avem o zi plina, in care ne deplasam cu autocarul la Complexul de Piramide Saqqaraorasul Memphis - prima capitala a Egiptului antic, care detine cel mai mare Sfinx de Alabastru din timpul lui Ramses al II lea, un loc magic, aflat sub protectia zeului Ptah, patronul mestesugarilor, piramida Djoser si muzeul Imhotep, Serapeum cu blocurile subterane de 100 tone de granit, de asemenea vizitam si camera de meditatie din piramida lui Titi. Continuam cu vizita si la complexul Dahshur, de necropole, cu piramidele Bent, Rosie si Neagra, ale faraonilor Amenemhat II si III.
Aceeasi cazare la intoarcere, iar timpul pentru cina este liber.

Ziua 11
Dupa miezul noptii, la ora 1.00 am avem transfer la aeroportul din Cairo, de unde zburam spre Bucuresti la ora 4.30 am si aterizam luni dimineata, pe 4 decembrie, la 7.20 am.

EXTENSIE OPTIONALA

Ziua 10
Dupa micul dejun avem o zi plina, in care ne deplasam cu autocarul la Complexul de Piramide Saqqara, orasul Memphis - prima capitala a Egiptului antic, care detine cel mai mare Sfinx de Alabastru din timpul lui Ramses al II lea, un loc magic, aflat sub protectia zeului Ptah, patronul mestesugarilor, piramida Djoser si muzeul Imhotep, Serapeum cu blocurile subterane de 100 tone de granit, de asemenea vizitam si camera de meditatie din piramida lui Titi. Continuam cu vizita si la complexul Dahshur, de necropole, cu piramidele Bent, Rosie si Neagra, ale faraonilor Amenemhat II si III.

La intoarcere avem zbor catre Sharm El-Sheikh si cazare la hotel 5*, FB

Ziua 11
Mic dejun, timp liber de relaxare si odihna, iar seara, in jurul orei 23:00 pleacam spre Muntele Sinai, urcam cu ghid montan, in jurul orei 01:00 si ajungem pe varful muntelui in jurul orei 04:00 am. 

Ziua 12
Meditatie pe munte la rasaritul Soarelui, pentru un nou inceput de viata in echilibru si armonie, apoi coboram si vizitam manastirea Sfanta Ecaterina, la final retur la resortul din Sharm El Sheikh, timp liber si relax, apoi transfer catre aeroport (21:30 – 22:30).
Ajunsi la Cairo asteptam imbarcarea pentru zborul international spre Bucuresti.

Ziua 13
Zbor Tarom catre Romania (03:30 – 07:20) unde ajungem in dimineata zilei de 6 decembrie.

 

Pretul calatoriei de baza, din perioada cuprinsa intre 24 noiembrie - 4 decembrie este de 2280 euro/loc in camera dubla, pentru un grup de minim 15 persoane, fara a fi incluse zborurile internationale. Un grup mai mic implica o crestere a pretului cu 5%. Pentru camera in regim single se adauga un supliment de 550 euro.

Pretul pentru extensia optionala din Sharm El-Sheikh-Muntele Sinai, 3-6 decembrie este de 380 euro, pentru un grup de minim 10 persoane, fara a fi incluse zborurile interne. Un grup mai mic implica o crestere a pretului cu 5-10%. Pentru camera in regim single un supliment de 250 euro.

 

Pachetul include:

Cazare

  • 5 nopti la hoteluri de 5* stele in Cairo B&B (cu mic dejun inclus);

  • 3 nopti in croaziera de 5* pe Nil, FB (mic dejun, pranz, cina);

  • 2 nopți la hoteluri de 5* stele in Luxor B&B (cu mic dejun inclus);

Transportul intern se face cu avion, Cairo-Aswan si Luxor-Cairo, vapor de croaziera 5* si cu microbuz, A/C, pentru excursii.

Taxe de intrare la muzee si temple conform programului.

Aceasta este o calatorie ghidata, cu traducere in limba romana.

EXTENSIE OPTIONALA

Cazare 1-2 nopti, FB, in Sharm el-Sheikh, FB

Transportul intern si transferurile cu microbuz, AC

Taxele de intrare

Ghizii

Pachetul nu include:

- viza de intrare in Egypt, cu plata in aeroport la Cairo, 25 $

- bilete de avion internationale de la Bucuresti la Cairo si retur. (aprox.300 euro)

- biletele de avion intern pt. extensie, Cairo-Sharm El-Sheikh.(aprox.150 euro)

- mesele neincluse in program, cum ar fi cinele in afara croazierei pe Nil, cu toate acestea ghizii vor recomanda restaurante locale bune.

- in timpul croazierei pe Nil sunt incluse mesele, dar sunt excluse bauturile

- tips-uri pt. soferi, ghizi, gardieni, la hotel..etc.(100 euro)

- intrarile la spectacolele de sunet si lumini (~50 euro)

 

Pentru INSCRIERE sunt necesare:

-Pasaport valabil minim 6 luni de la data returului in tara;

-Copie xerox pasaport;

-Avans de 500 euro pentru rezervarea locului pana la 25.07.2023apoi 1750 euro pana la data de 15.10.2023 .

-Programul activitatilor ar putea fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

-Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Egypt.

 

SITUATII EXCEPTIONALE

-daca se renunta la participarea in excursie, cu mai mult de 60 de zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 10% din costul total al excursiei

-daca retragerea se petrece in perioada cuprinsa intre 60 de zile si 45 de zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 30% din costul total al excursiei,

-daca retragerea se petrece in perioada cuprinsa intre 45 de zile si 30 zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 60% din costul total al excursiei,

-daca retragerea se petrece in perioada cuprinsa intre 30 de zile si 15 zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 85% din costul total al excursiei,

-daca retragerea se petrece in ultimile 15 zile inainte de plecarea in excursie, banii nu se mai pot returna in nicio proportie.

 

Pentru mai multe informatii, puteti sa ne contactati: C.E.D.A - Centrul de Educatie si Dezvoltare prin Autocunoastere; 

Telefon: 0722 232810, Iuliana Chiriac

Pin It